Fiskeriforening: I rammer ved siden af skiven, Thulesen Dahl og Skaarup

DEBAT: DF er galt afmarcheret, når de kalder Michel Barniers besøg i Thyborøn for et mediestunt. Formålet var at fastholde danske fiskeres fiskerettigheder og adgang til britisk farvand efter Brexit, skriver Niels Wichmann, Danmarks Fiskeriforening.

Af Niels Wichmann 
Administrerende direktør, Danmarks Fiskeriforening

I indlæg i en lang række aviser kritiserer formanden for Dansk Folkeparti, Kristian Thulesen Dahl, og næstformanden for Dansk Folkeparti, Peter Skaarup, pressen for ikke at have været kritiske nok over for EU i forbindelse med EU's Brexit-forhandler, Michel Barniers, nylige besøg i Danmark.

Man skriver: ”Men chefforhandleren fik også lige tid til at smutte til Thyborøn for at mødes med nogle fiskere om, hvordan Brexit påvirker de danske fiskere, som fisker i britisk farvand. Besøget i Thyborøn var helt sikkert tænkt som et rent mediestunt. Og strategien lykkedes til fulde. For ingen kritiske spørgsmål fra de journalister, som dækkede 'begivenheden'.”

Barnier tog sig tid
Arrangementerne i Lemvig og Thyborøn var følgende:

Barnier kom til Lemvig fredag aften 2. marts. Her havde han middag i tre timer med borgmester Erik Flyvholm og andre borgmestre fra fiskeriafhængige kommuner om fiskerisektorens betydning for lokalsamfundene. Ingen presse til stede.

Lørdag den 3. marts, Thyborøn:

  • Besøg på fiskemelsfabrikken TripleNine – ingen presse til stede.
  • Kort sejltur med fiskefartøj med fiskere, som fisker i britisk farvand, og ja, fem journalister og fem fotografer.
  • Halvanden times møde med fiskere og fiskeriorganisationsfolk – ingen presse til stede.
  • 15 minutters pressemøde.

Barnier kom ikke bare et smut forbi – han tog sig tid.

Medierne udeblev
Danske fiskeres formål med at få Barnier på besøg var at holde fiskeri højt på Brexit-dagsordenen, så vi kan bibeholde vore fiskerettigheder og adgangen til britisk farvand også efter Brexit.

Jeg håber, at det er ønsker, som også deles af Dansk Folkeparti.

Med hensyn til mediestunt: Vi var forbavsede over, at hverken Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Ekstra Bladet eller BT var til stede. De plejer ellers nok at kunne finde vej til Thyborøn og hører vel med, hvis man skal tale om et mediestunt.

Forrige artikel Bendt Bendtsen: EU vil volde mest mulig smerte i handelskrig mod Trump Bendt Bendtsen: EU vil volde mest mulig smerte i handelskrig mod Trump Næste artikel Tømrerlærling: Fester og fredagsbarer skal ikke kun være for de boglige Tømrerlærling: Fester og fredagsbarer skal ikke kun være for de boglige