Flere SFU'ere skifter til S

SFU: Gry Möger er blot én blandt flere SFU'ere, der i løbet af den seneste måned har forladt organisationen. Ifølge Altinget.dks oplysninger har 15-20 SFU'ere skiftet til S, siden SFU havde landsmøde i slutningen af marts.

Tidligere SFU-formand Gry Möger har onsdag tilsluttet sig gruppen af unge SF'ere, der gennem de seneste måneder har forladt SF til fordel for Socialdemokraterne.

På sin Facebook-profil begrunder Gry Möger blandt andet sit skifte til S med "Socialdemokraternes evne til at styrke og udvikle velfærdssamfundet og give flere bedre muligheder".

Men det er ikke kun Gry Möger, der i løbet af april har forladt SFU for at melde sig ind i S. Ifølge Altinget.dks oplysninger er flere medlemmer fra den SFU-landsledelse, der trådte tilbage ved landsmødet i marts, i dag medlemmer af S.

Gruppen af SFU'ere, der gennem den seneste måned er gået over til S, er ifølge SFU-formand Carl Valentin en mindre gruppe, som Gry Möger var del af.

Gry Mögers skifte til Socialdemokraterne viser tydeligt, at der er uenighed mellem Gry Mögers holdning og det projekt, vi arbejder for i SFU og SF.

Carl Valentin
Formand for SFU

"Det er en gruppe tidligere landsledelsesmedlemmer, der har taget et politisk valg om, at de hører hjemme hos Socialdemokraterne. Det er nogle tidligere SFU-medlemmer, der er centreret omkring København, og de har gjort et stort stykke arbejde i organisationen. De har en længere analyse af, hvorfor skiftet til S giver mening, men jeg er på ingen måde enig i deres analyse," siger Carl Valentin.

Ifølge Altinget.dks oplysninger drejer det sig om en gruppe på 15-20 medlemmer, som alle har tilknytning til Københavnsområdet. Det drejer sig blandt andre om Christian Østergaard og Mina Bernardini, som begge har været højtstående medlemmer i SFU.

Uforstående over for flugt til S
Gry Mögers skifte til S kommer dermed i en længere række af unge SF'ere, der forlader SF til fordel for S. Men Carl Valentin forstår ikke, at Gry Möger mener, at den socialdemokratiske politik er vejen til et bedre samfund.

"Gry Mögers skifte til Socialdemokraterne viser tydeligt, at der er uenighed mellem Gry Mögers holdning og det projekt, vi arbejder for i SFU og SF. Vi tror på en grundlæggende socialistisk forandring af samfundet, som skaber mere lighed. Som jeg ser det, er dét ikke det socialdemokratiske projekt. Men det er muligvis den rigtige beslutning for Gry, hvis hun føler sig som socialdemokrat," siger Carl Valentin.

Carl Valentin er ærgerlig over, at SFU'er gennem ni år, Gry Möger, har meldt sig ud af SFU.

"Det ærgrer mig altid, når stærke kræfter forlader SFU og SF. Jeg har arbejdet tæt sammen med Gry, og hun har gjort det rigtig godt for SFU. Men hvis ikke hun føler sig hjemme i SFU, er hendes valg om at skifte til Socialdemokraterne nok det rigtige," siger Carl Valentin.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Gry Möger Poulsen

Chef for ESG-strategi og rapportering, Novo Nordisk, fhv. kontorchef, Klima,- Energi- og Forsyningsministeriet
MSc of Political Economy of Europe (London School of Economics and Political Science 2016), Ba i international økonomi og politik (CBS 2011)

0:000:00