Flertal forkaster forslag om Københavns natteliv inden politisk behandling

Et forslag om striksere bevillingsregler får et flertal på Københavns Rådhus til at afvise hele planen, der skal sætte rammerne fra byens natteliv. Kulturborgmester Franciska Rosenkilde (Alt) fastholder, at det var rigtigt at tage forslaget med, selvom hun også selv er uenig i det.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

I betragtning af, at barer og diskoteker har været lukket i et år, fylder det københavnske natteliv godt i den politiske debat i byen.

Det skyldes et udkast til en ny strategi for nattelivet, som blandt meget andet indeholder forslag om, at beværtningerne i det centrale København på sigt ikke må servere alkohol senere end klokken 24.

Nu er et politisk flertal på Rådhuset gået sammen om at forkaste det udkast, som skal behandles i Kultur- og Fritidsudvalget onsdag. Partierne mener, at forslaget om at ændre i alkoholbevillingerne skygger for de andre initiativer, som skal komme problemer med støj, vold og narko til livs.

”De problemer kan vi kun løse, hvis vi har nattelivets aktører og de unge med. Der er det en dårlig idé at starte processen med at skabe usikkerhed for alle dem, der lever af nattelivet,” siger Jonas Bjørn Jensen, politisk ordfører for Socialdemokratiet i København.

Kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkilde (Alt), hvis forvaltning er afsender på udkastet, er enig i, at debatten om at lukke byen til midnat har fyldt for meget. Men det er partiernes egen skyld, mener hun.

”De andre partier har selv valgt, at diskussionen har været unuanceret og handlet om klokken 24-forslaget. Hvis vi kunne have taget diskussionen på mødet onsdag, havde det givet sig selv,” siger Franciska Rosenkilde.

Når det nu er endt her, var det så en fejl at tage det forslag med?

”Det synes jeg ikke. Vi har bedt om at få alle de greb, som vi så kan diskutere og vælge til og fra. Jeg er fortaler for, at vi får så nuanceret debat som muligt. Men Alternativet har hele tiden været imod at lukke København klokken 24.”

Flertallet, der vil sende udkastet tilbage til forvaltningen, består af Socialdemokratiet, Radikale, Venstre, Konservative, SF og Dansk Folkeparti. Radikales Christopher Røhl Andersen mener, at det oprindelige udkast er for langt fra noget, der kan blive til virkelighed.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her








0:000:00