Flertal i Folketinget vil udelukke Rusland fra al international idræt

Et flertal i Folketinget støtter maksimale sportslige sanktioner mod Rusland. DIF bakker op. 

Flertal i Folketinget vil udelukke Rusland for deltagelse i international idræt.
Flertal i Folketinget vil udelukke Rusland for deltagelse i international idræt.Foto: Ritzau Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Den internationale sanktionshammer skal ramme russisk idræt med maksimal kraft.

Det fastslår kulturminister Ane Halsboe Jørgensen (S) på Twitter.

"Regeringen arbejder for de hårdest mulige sanktioner overfor Rusland, også når det gælder idræt. Vi presser på for, at landet udelukkes fra al international sport," skriver hun fredag ved frokosttid.

Regeringen vil de kommende dage arbejde for, at et samlet EU skal boykotte Ruslands deltagelse i international idræt. Og de har et flertal i Folketinget bag sig.

"Vi støtter forslaget, og hvis ikke regeringen havde fremsat det, så havde vi selv gjort det. For det sender et signal om, at Ruslands invasion af Ukraine er fuldstændig utilstedelig," siger Venstres kulturordfører, Jan E. Jørgensen.

Selvom udelukkelsen fra idræt ikke er den sanktion, som rammer den russiske økonomi hårdest, er det stadig en vigtigt våben, mener han.

"Det er noget, der vil blive bemærket - også blandt menige russere, som måske ikke følger så meget med i politik til daglig. Så det vil gøre indtryk og vil forhåbentligt føre til et internt stigende pres mod præsident Putin," siger Jan E. Jørgensen.

Dansk Folkeparti støtter også regeringens forslag.

"Man kan ikke invadere Ukraine og så samtidig tro, at man kan deltage i internationale sportsstævner, som om intet er sket," skriver partiets idrætsordfører, Dennis Flydtkjær, i en sms til Altinget.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00