Flertal nedsætter nyt fiskeriudvalg

UDVALG: Et flertal i Folketinget beslutter senere onsdag at nedsætte et nyt fiskeriudvalg, der skal sikre større tillid mellem politikere og embedsmænd.

Et flertal bestående af SF, S, R og DF beslutter onsdag eftermiddag at oprette et nyt fiskeriudvalg i Folketinget.

Det bekræfter partiernes ordførere over for Altinget. 

Det nye udvalg skal sikre, at der ikke opstår en ny kvotekonge-skandale, og at Folketingets beslutninger gennemføres af ministeriet, fortæller fiskeriordfører i Socialdemokratiet, Simon Kollerup:

"Det nye udvalg skal bidrage til, at vi som Folketing kan være trygge og tilfredse med den nye fiskeriforvaltning. Det må ikke fortsætte som tidligere, hvor vores beslutninger og intentioner ikke er slået igennem og i nogle sammenhænge er blevet decideret modarbejdet," siger han.

Hvert parti bliver repræsenteret med et enkelt medlem i det nye udvalg. 

Utryghed i forvaltningen
Simon Kollerup håber, at det nye fiskeriudvalg kan være med til at skabe et bedre arbejdsmiljø for embedsmænd i Fiskeristyrelsen, hvor han oplever, at de mange skandale-sager har skabt en vis utryghed:

"Der er nogle embedsmænd, der er lidt bekymrede og utilpasse ved, at vi som Folketing har oplevet tingene, som vi har, og at vi har reageret kraftigt på det. Til dét er der at sige, at det er vigtigt, at medlemmerne af Folketinget er trygge ved forvaltningens arbejde. Men det skulle gerne afspejle sig den anden vej også. Det giver et bedre arbejdsmiljø, hvis de gode folk i forvaltningen ved, at opdragsgiverne har tillid til det, de laver," siger han.

Skal sætte tempoet
En anden effekt af det nye fiskeriudvalg vil ifølge Simon Kollerup være, at tempoet i arbejdet med fiskeripolitikken holdes højere.

Ifølge ordføreren vil mødefrekvensen som minimum være ét samråd i måneden, og det vil presse regeringen til at holde fokus på området:

"Regeringen har også været helt vildt fodslæbende på fiskeripolitikken, og det er et forsøg på at holde kadencen høj hos ministeren," siger han. 

Det nye fiskeriudvalg vedtages på et møde i Miljø- og Fødevareudvalget onsdag klokken 14. 

Læs også: Karen Ellemann accepterer kvoteregister og kontroludvalg 

Forrige artikel Radikale åbner op for kortere skoledage Radikale åbner op for kortere skoledage Næste artikel EU-Kommissionen vil udvide grænsekontrol i op til tre år EU-Kommissionen vil udvide grænsekontrol i op til tre år