Fødselsdag: Andreas Gylling Æbelø fylder 40 år

Andreas Gylling Æbelø, direktør, AIDS-Fondet, fhv. særlig rådgiver fylder 40 år i dag. Altinget bringer i dagens anledning et kort fødselsdagsinterview.

Andreas Gylling Æbelø
Andreas Gylling Æbelø

 

Hvad er du allermest optaget af lige nu på dit arbejde?

På World AIDS Day 1. december i år kunne vi fortælle den gode nyhed, at hiv-kurven i Danmark er knækket. Efter mange års utilfredsstillende stagnation ser vi nu et solidt fald i antallet af nye hiv-diagnoser. Det momentum skal vi bruge. Politisk betyder det, at foden ikke må lettes fra speederen – vi har nu alle muligheder for at gøre Danmark til det første land i verden helt uden nye tilfælde af hiv. Jeg er optaget af, at vi når det mål.

 

Hvad bliver din vigtigste arbejdsmæssige udfordring det kommende år?

Vi er ved at færdiggøre ny strategi for 2020 og frem, så det bliver en vigtig udfordring at få den sat godt i søen i begyndelsen af det nye år og sikre ejerskab hos alle. Strategier har det med at blive nogle lidt tunge skuffedokumenter, men vi forsøger at koge den ned til én side. På indholdssiden skal vi dykke meget mere ned i koblingen mellem mental og seksuel sundhed, og vi skal i Danmark skabe fortsat udvikling i vores test- og rådgivningstilbud, "Checkpoint".

 

Hvordan skal du fejre din fødselsdag?

Jeg holdt dobbelt 40-årsfest med en god veninde i lørdags. På selve dagen er der en lille reception hos AIDS-Fondet i København kl. 15-17, hvor alle er velkomne. Og så en middag om aftenen ...




CV

Navn: Andreas Gylling Æbelø
Alder og fødested: 40 år, Holstebro
Titel: direktør, AIDS-Fondet, fhv. særlig rådgiver
Uddannelse: cand.mag. (Københavns Uni. 2008)

Læs mere
Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Andreas Gylling Æbelø

Selvstændig ledelsesrådgiver og foredragsholder, bestyrelsesmedlem: Exitcirklen, Betty Nansen Teatret, Sex og Samfund, Mary Fonden
cand.mag. (Københavns Uni. 2008)

0:000:00