Først sagde Folketinget nej: Nu flytter Skattestyrelsen alligevel til Copenhagen Towers

LOKATION: Skattestyrelsen får nyt hovedsæde i Copenhagen Towers. For blot et halvt år siden blev flytteplanerne ellers forkastet af et politisk flertal. 

De ansatte i Skattestyrelsen kan snart se frem til at blive samlet under ét tag.

Skattestyrelsen opretter et nyt hovedsæde med mulighed for 750 arbejdspladser i Copenhagen Towers i Ørestad på Vestamager i København.

Vejen til at få indlogeret Skattestyrelsen i Copenhagen Towers har dog langtfra været gnidningsløs.

For blot et halvt år siden forkastede et flertal bestående af Socialdemokratiet, Dansk Folkeparti, SF, Alternativet, Enhedslisten og Radikale et aktstykke om de samme flytteplaner.

Skattely og gode relationer
Flertallets bekymringer i juni 2018 gik særligt på, om man med placeringen ville opnå den bedste kvalitet og pris.

Men også andre forhold spillede ind. Det viste sig, at statsminister Lars Løkke Rasmussen havde et personligt kendskab til direktøren bag foretagendet. Derudover rejste artikler i Ekstra Bladet en debat om mulige tråde til skattely-lande, efter avisen havde gennemgået selskabskonstruktionen bag Copenhagen Towers.

“Kombinationen af, at det fremstod som en skattely-konstruktion, at der var tale om en person med gode forbindelser til Venstre, og det for os lød som en meget dyr husleje, fremstod ærligt talt ikke særligt attraktivt. Derfor vendte vi tommelfingeren nedad i første omgang,” fortæller Enhedslistens finansordfører, Rune Lund.

Siden har regeringen afsøgt markedet for andre mulige lokationer, forhandlet en ny pris med Copenhagen Towers og kommet med sammenlignelige tabeller over huslejeomkostninger per kvadratmeter på forskellige lejemål.

Tiltro til ny placering
Regeringen har samtidigt fulgt op på den skattemæssige behandling af lejeindtægten, og i et brev til Finansudvalget slår skatteminister Karsten Lauritzen (V) fast, at tingene er i orden.

“Ejendommen ejes således af et selskab, der er skattepligtigt i Danmark,” skriver skatteministeren.

Det var, hvad Finansudvalget havde brug for. 17. december blev aktstykket om Skattestyrelsens nye bopæl tiltrådt.

Hvad bliver den samlede leje, og hvornår forventes de første medarbejdere at rykke ind i Copenhagen Towers. Det får du svar på i den fulde artikel på Altinget: embedsværk, hvor Enhedslistens Rune Lund og Socialdemokratiets Benny Engelbrecht også uddyber, hvorfor de nu bakker op om den nye placering.

Forrige artikel Dagens overblik: Regeringen vil ændre karakterskalaen Dagens overblik: Regeringen vil ændre karakterskalaen Næste artikel 10 år som direktør for Institut for Menneskerettigheder: Vi er blevet mere pragmatiske og mindre idealistiske 10 år som direktør for Institut for Menneskerettigheder: Vi er blevet mere pragmatiske og mindre idealistiske