Folkemødets nye top ønsker mere atmosfære og dialog

UDVIKLING: Folkemødet i Allinge skal udvikles i retning af mere samtale, mere dialog, mere kvalitet samt mere kunst og kultur, fastslår den nye ledelse af Foreningen Folkemødet.

Den nye ledelse af Folkemødet, der i næste uge afholdes for syvende gang, trådte frem for medierne i dag ved et pressemøde på Christiansborg.

Formanden og direktøren for nyskabelsen Foreningen Folkemødet præsenterede sine drømme for fremtiden:

"Der er brug for at forny Folkemødets formater," betonede den nye, bornholmskfødte direktør, cand.mag. i arabisk, Mads Akselbo Holm.

"Vi har brug for mindre monolog og mere samtale. Succeskriteriet er ikke flere end de 3.100 arrangementer, vi venter i år, men at få mere kvalitet ind i arrangementerne."

Han fremhævede tre mål, som foreningen arbejder for:

  1. Mere samtale
  2. Mere atmosfære
  3. Folkemøde for alle

Læs også: Folkemødet på vej til at slå rekord

Mads Akselbo Holm, der har solid festivalerfaring fra sin tid som leder af Distortion-gadefesterne i København, ønsker mere kunst og kultur i Folkemødet og flere teltfri arealer, hvor man for eksempel kan få adgang til vandet og slappe af. Han fremhævede, at der fra i år vil være fællesarrangementer fra den store scene hver aften klokken 19.30.

Formand Michael Valentin, der til daglig er adm. direktør i Akademikernes A-kasse, roste Bornholms borgmester, Winni Grosbøll (S), for at være "Folkemødets founding mother":

"Folkemødet er vokset eksplosivt fra 10.000 gæster i 2011 – nu går vi over i en professionaliseringsfase. Vores opgave er at sikre Folkemødet en sund økonomi, så der er råd til alt fra sikkerhed til at strø flis ud på scenerne. Folkemøde-sekretariatet vil gerne fremover kuratere flere arrangementer, så vi er med til at fremme den dialog, vi ønsker os mere af i fremtiden."

Færre politikere kommer kortere
I år ventes der en anelse færre folketingspolitikere til Folkemødet. 138 medlemmer har meldt deres ankomst – det er 79 procent af alle, hvor normalt fire ud af fem plejer at komme. I år ventes det også, at de vil være lidt kortere til Folkemødet. Langt hovedparten af gæsterne, over 75 procent, går ellers efter at høre og møde politikere, viser brugerundersøgelsen fra sidste år.

Derfor vil foreningen også gøre mere for, at netop politikerne føler sig hjemme og for eksempel får adgang til et aflukket sted, hvor de kan slappe af på afstand af gæster og journalister.

Torsdag bliver en vigtigere og vigtigere dag for arrangørerne. 84 procent af alle, der kommer til Folkemødet, er med torsdag. I år afvikles torsdag 58 arrangementer i timen mod 75 om fredagen, 65 om lørdagen og kun 41 om søndagen, hvor en del af især de professionelle aktører er taget hjem.

Folkemødet afvikles for syvende gang i Allinge på Nordbornholm i næste uge i dagene 15. til 18. juni.

Forrige artikel Regeringen klar til indgreb: Parkering må ikke være kommunal pengemaskine Regeringen klar til indgreb: Parkering må ikke være kommunal pengemaskine Næste artikel Berlingske henter ny chefredaktør Berlingske henter ny chefredaktør
Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

Et år efter valget skal EU-Parlamentet stadig finde sig selv

FOLKEMAGT: Det er nu et år siden, at europæerne rystede den politiske pose og sendte et nyt hold repræsentanter til Europa-Parlamentet. Men Brexit, corona og institutionelt fnidder har afholdt Parlamentet fra rigtig at finde sine ben.