Folketinget afskaffer sine partilederdebatter

Folketinget har besluttet at afskaffe de faste debatter i folketingssalen mellem partilederne, som skulle styrke interessen for Folketinget. Det har ikke virket efter hensigten, lyder begrundelsen.

Folketinget har valgt at afskaffe partilederdebatterne. 
Folketinget har valgt at afskaffe partilederdebatterne. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Magnus Garde-Strandberg

Der vil ikke længere blive afholdt faste partilederdebatter i folketingssalen, som det ellers har været praksis siden 2019. 

Ekstra Bladet kunne fredag fortælle, at Udvalget for Forretningsorden (UFO) i Folketinget på et møde onsdag vedtog afskaffelsen. Den oplysning har Folketingets Præsidium bekræftet over for Altinget. 

"Der var tale om en prøveordning, som skulle evalueres under alle omstændigheder. Flertallet syntes ikke, at ordningen fungerede efter hensigten, og det var baggrunden for beslutningen om at stoppe den," lyder det fra Folketingets formand, Søren Gade (V) i et mailsvar til Altinget.

Det var under Pia Kjærsgaards (DF) tid som formand for Folketinget, at konceptet med partilederdebatterne blev indført. Dengang lød det, at den levende debatform skulle hjælpe på politikernes lave troværdighed. 

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Søren Gade

MF (V), formand for Folketinget, formand for Esbjerg Havn
IAA-diplomuddannelse (Den danske Reklameskole 1999), cand.oecon. (Aarhus Uni. 1990), VUT-I for reserveofficerer (1989)

0:000:00