Folketinget haste-skrotter støtte til solcelleanlæg

Lars Christian Lilleholt (V) til hastebehandling i Folketingssalen tirsdag 3. maj 2016.

HASTER: Der var tirsdag opbakning til fjerne 60/40-støtteordningen til solcelleanlæg, efter udgifterne var løbet løbsk. Lovforslaget blev tirsdag første-, anden- og tredjebehandlet.

Folketinget måtte tirsdag hastebehandle en afskaffelse af 60/40-støtteordningen til solcelleanlæg, efter Energinet.dk var blevet oversvømmet med ansøgninger om tilskud.

Klokken ti blev afskaffelsen af ordningen førstebehandlet i salen, og klokken 23 blev ændringen stemt igennem med 96 stemmer for og seks stemmer imod. Det var kun Alternativet, der stemte imod ændringen.

"Fredag 29. april var der ansøgninger om samlet 4.500 MW. Til sammenligning var der til indgangen af april installeret kapacitet svarende til 2,6 MW på ordningen," lød det således fra klima- og energiminister, Lars Christian Lilleholt (V), tirsdag formiddag i folketingssalen.

De nye ansøgninger blev anslået til koste forbrugerne dyrt i PSO-afgift:

"Der vil komme en ekstraregning på 11 mia. kroner over de næste ti år, hvis vi ikke håndterer det her," vurderede Lars Christian Lilleholt.

60/40-støtteordningen har eksisteret siden 1999. Ordningen vil ikke virke med tilbagevirkende kraft, så de tilsagn, der allerede er blevet behandlet, vil ikke blive berørt af beslutningen.

Forrige artikel Taksøe: Vi skal bruge udviklingsbistanden som risikovillig kapital Taksøe: Vi skal bruge udviklingsbistanden som risikovillig kapital Næste artikel Løkke: Jeg kunne ikke indfri valgløfte Løkke: Jeg kunne ikke indfri valgløfte
Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

Sommerpodcast: Liberalisme i Danmark

AJOUR: Såvel Venstre, Det Radikale Venstre og Liberal Alliance henviser til liberalismen, som deres ideologi. Alligevel er partierne uenige og forskellige. Hvad handler det om?