Folketinget indfører restriktioner efter corona-udbrud på Christiansborg

RESTRIKTIONER: Folketinget laver nye restriktioner i forhold til gæster på Christiansborg og tilhørere ved møder og konferencer. Arbejdet i Folketingssalen fortsætter som normalt med afstemninger.

Det får nu konsekvenser for Folketinget, at fem folketingsmedlemmer inden for 24 timer kunne meddele, at de var testet positiv for corona.

Det fortæller Folketingets formand, Henrik Dam Kristensen (S), ifølge nyhedsbureauet Ritzau.

”Det er vigtigt, at vi som Folketing kan håndtere hastelove og det parlamentariske arbejde i det hele taget. Vi laver restriktioner, i forhold til hvor mange der kan komme ind at overvære forskellige typer af møder og konferencer,” siger Henrik Dam Kristensen ifølge Ritzau

Udover de fem smittede folketingsmedlemmer – heriblandt den konservative formand Søren Pape Poulsen – er otte af regeringens ministre gået i isolation. Corona-udviklingen på Christiansborg fik tirsdag eftermiddag Folketingets præsidium til at indkalde til møde for at diskutere yderligere restriktioner for folketingsarbejdet.

Her blev det bestemt, at der ikke må være gæster til åbne samråd, at der bliver lukket for rundvisninger og skolepraktik, og at folketingsmedlemmerne må have færre gæster. Men lovbehandlingen og afstemningerne i Folketingssalen fortsætter med god afstand til hinanden.

Spørgetime aflyst
Den planlagte spørgetime med Mette Frederiksen blev tirsdag formiddag aflyst sammen med tirsdagens afstemninger. Det skete, fordi justitsminister Nick Hækkerup (S) mandag fik tydelige corona-symptomer, efter han i sidste uge havde været i møde med flere folketingsmedlemmer, der siden er blevet testet positiv for covid-19.

Statsminister Mette Frederiksen havde fredag selv været i møde med justitsministeren, oplyste Statsministeriet tirsdag formiddag i en meddelelse til Folketingets Præsidium. Her fremgik det også, at indtil Nick Hækkerup har fået et testresultat, vil statsminister Mette Frederiksen og de øvrige ministre, der har deltaget i møder med justitsministeren, afvikle alle møder virtuelt, mens ministre, der har deltaget i møder med de fem corona-ramte folketingsmedlemmer, er gået i hjemmekarantæne og skal testes.

Modtager justitsminister Nick Hækkerup et negativt svar på sin test, vil spørgetimen blive holdt onsdag i stedet. 

Forrige artikel Topembedsmand bliver ny direktør for DI Digital Topembedsmand bliver ny direktør for DI Digital Næste artikel Se kortet: Sådan har amerikanerne stemt Se kortet: Sådan har amerikanerne stemt