Folketingets håndbog er udkommet i en ny digital udgave

Der er for første gang oprettet en ny digitaliseret version af Folketingets håndbog om det parlamentariske arbejde. Den kan fremover kun læses på Folketingets hjemmeside.

I Folketingets digitale håndbog om det parlamentariske arbejde kan man blandt andet blive klogere på, hvordan et samråd foregår.
I Folketingets digitale håndbog om det parlamentariske arbejde kan man blandt andet blive klogere på, hvordan et samråd foregår.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Lærke Møller Hansen

Som folketingspolitiker er der mange opgaver at skulle forholde sig til.

Det gælder for eksempel at vide, hvordan et samråd fungerer, og hvordan man behandler et borgerforslag.

Nu er Folketingets håndbog blevet udgivet i en opdateret og digital udgave, hvor man kan blive klogere på dette og mange andre arbejdsprocesser.

Håndbogen er et stort opslagsværk og praktisk værktøj om det parlamentariske arbejde, der henvender sig til alle, som vil forstå Folketingets arbejdsprocesser.

Opdateringen af håndbogen indebærer ændringer i indholdet, og at den fremover ikke kan læses som en fysisk bog, men findes kun på Folketingets hjemmeside.

Digitaliseringen vil have den klare fordel, at man på nem vis kan søge i håndbogen, fortæller Torben Jensen, folketingssekretær og vicedirektør i Folketinget.

”Jeg håber, at den meget omfattende ekspertviden, som gemmer sig i håndbogen, dermed vil komme mere i spil i hverdagen på Christiansborg – til gavn for folketingsmedlemmer, embedsmænd, partiansatte, eksterne interesseorganisationer,” oplyser Torben Jensen.

Håndbogen stammer tilbage fra 2003, men er i løbet af årene blevet revideret flere gange.

Det bliver kutyme, at Folketingets Administration skal stå for at opdatere den årligt.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00