Om  
Jamie Voldby Nielsen

Folketingskandidat forlader DF og starter nordjysk netværk

Folketingskandidat i Hjørring-kredsen, Jamie Voldby, forlader Dansk Folkeparti. 

Et nyt nordjysk og borgerligt netværk er stiftet med deltagelse fra blandt andre rådmanden i Aalborg.
Et nyt nordjysk og borgerligt netværk er stiftet med deltagelse fra blandt andre rådmanden i Aalborg.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Claudia Steenhard

Jamie Voldby har onsdag forladt Dansk Folkeparti og i stedet startet et nyt netværk, som blandt andet tæller rådmanden i Aalborg, der forlod partiet tidligere på sommeren.

"Dem der har kæmpet med mig på gader og stræder, hjulpet mig til topplaceringer på stemmesedlerne og brugt deres tid for at få mig og mine visioner bragt til livs - de er alle sammen udmeldt af Dansk Folkeparti. De tror alle sammen stadig på mig og mine politiske visioner, bare ikke på partiet," skriver Jamie Voldby på Facebook.

Jamie Voldby retter en kritik mod Christiansborg, ikke fordi kommunikationen har manglet, men fordi han "har fået øjnene op for en større tendens til politisk københavneri i den politiske tilgang."

"Det er 100 procent ikke noget man tænker over eller gør med vilje, men for mig handler politik først og fremmest om hvad der er vigtigt i Nordjylland og mit kære Vendsyssel, derefter i Danmark som en helhed, og det mangler jeg," skriver han. 

Nyt nordjysk netværk

Jamie Voldby har derfor stiftet "Det Nordjyske Fællesskab", som er åbent for alle, der er nordjyske og borgerlige. Jamie Voldby skriver, at han i den proces har holdt skarpt øje med DF-udbrydernetværket "Gæs og Gaser" samt Inger Støjbergs nystiftede parti Danmarksdemokraterne. 

"Det handler om at skabe et fælles ståsted, hvor vi kan samles om vores visioner for Nordjylland, indtil at vi ved hvad fremtiden bringer af muligheder, hvor vi kan stå sammen om at skabe ny politik, danne en stærk organisation og et nordjysk fællesskab i et nordjysk, borgerligt regi, der som os, vil mindre København og mere Nordjylland," skriver Jamie Voldby i sit facebookopslag. 

Blandt de knap 50 medlemmer af det nye fællesskab er rådmand i Aalborg og medlem af Nordjyllands Regionsråd, Kristoffer Hjort Storm, folketingsmedlem Lise Bech, tidligere lokalformand i Frederikshavn Flemming Koester og tidligere lokalformand i Thisted Nina Røntved Krog, som alle har meldt sig ud af DF. Derudover Hjørring-byrådsmedlem og tidligere regionsrådsmedlem Erik Høgh-Sørensen, som blev ekskluderet i marts.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jamie Voldby Nielsen

Fhv. folketingskandidat (DF)

0:000:00