Om  
Per Ørum Jørgensen

Forhenværende KD-formand melder sin afgang fra politik

Per Ørum Jørgensen stopper i Herning Byråd ved udgangen af 2025. Han er tidligere folketingsmedlem for Konservative samt forhenværende landsformand for Kristendemokraterne.

Jonas Wiinblad Overgaard

Den tidligere landsformand for Kristendemokraterne og nuværende byrådsmedlem i Herning Kommune Per Ørum Jørgensen stopper i politik ved udgangen 2025. 

Det skriver han i et opslag på Facebook. 

"Dette skyldes ikke manglende lyst til at tage en tørn mere i byrådet. Det er udelukkende et spørgsmål om troværdighed for mig. Jeg har været folkevalgt tidligere i Konservative og Kristendemokraterne og føler, det ville være forkert at stille op for et nyt parti allerede ved et kommende valg," skriver han.

Per Ørum Jørgensen er til daglig løsgænger i Herning Byråd, hvor han blev valgt for Konservative i 2021. 

Han blev valgt til Folketinget i 2005 for Konservative. I 2010 meldte han sig ind i Kristendemokraterne, hvor han i 2011 blev landsformand. Den post bestred han indtil 2012. 

Det er dog ikke sikkert, at Per Ørum Jørgensen har meldt sit endelige exit fra dansk politik. Han afviser ikke at stille op til kommunalvalget i 2029, skriver han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Per Ørum Jørgensen

Byrådsmedlem (løsgænger), Herning Kommune, stifter og seniorrådgiver, Ørum Advice, forperson, Mental Talk, fhv. MF (K og KD)
HH (Herning Handelsskole 1988)









0:000:00