Formand for iværksætterpanel: "Grønne iværksætteres behov bliver ikke taget alvorligt"

Danmark er ikke i nærheden af at være verdensmestre, når det handler om at skabe grønne iværksættere. Det mener formanden for regeringens grønne iværksætterpanel, Esben Gadsbøll, der vil gøre op med det forhold. Derfor præsenterer han panelets første anbefalinger.

Formanden for regeringens grønne iværksætterpanel, Esben Gadsbøll, mener, at de grønne iværksættere for længe er blevet negligeret i Danmark. Arkivfoto. 
Formanden for regeringens grønne iværksætterpanel, Esben Gadsbøll, mener, at de grønne iværksættere for længe er blevet negligeret i Danmark. Arkivfoto. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Christoffer Lund-Hansen

De grønne iværksættere bliver overset til fordel for de største virksomheder i forsøget på at gøre Danmark til en førende nation inden for den grønne omstilling.

Det er en hovedpointerne fra regeringens grønne iværksætterpanel, der nu er klar med panelets tre første anbefalinger til, hvordan Danmark bliver bedre til at udvikle succesfulde grønne startups. 

"De grønne iværksætteres behov bliver ikke taget alvorligt," siger formanden for det grønne iværksætterpanel, Esben Gadsbøll, og tilføjer: 

"Vi bør have alle kort på hånden til at blive de bedste i verden. Vi er bare ikke i nærheden af at være det, når det handler om at skabe grønne iværksættere. Det kan vi gøre meget bedre."

Det grønne iværksætterpanel skal løbende komme med anbefalinger til, hvordan Danmark får flere grønne iværksættere, som kan hjælpe med at indfri landets klimamål, frem mod udgangen af 2022. 

Torsdag afleveres anbefalingerne til erhvervsminister Simon Kollerup (S), og dermed når ministeren at få panelets første anbefalinger med i hånden til de langtidsudskudte iværksætterforhandlinger, som han forventer at indkalde til før sommerferien

"Det er vigtigt for os at nå at få nogle anbefalinger ud, før iværksætterforhandlingerne gik i gang. Nu må vi se, hvor lang tid de her forhandlingerne kører, og om vi kan nå at få mere med," siger Esben Gadsbøll.

{{toplink}}
Altinget logoErhverv
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget erhverv kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her

Et af de absolut største behov for de grønne iværksættere er at få bedre adgang til kapital, ifølge Esben Gadsbøll.

0:000:00