Om  
Morten Bødskov
Jenis av Rana

Forsvarsministeren besøger Island og Færøerne

Morten Bødskov rejser til Island og Færøerne 7-9. juni 2022. Her vil ministeren diskutere mulighederne for overvågning i Arktis og den sikkerhedspolitiske situation i Europa.

Krigen i Ukraine er dybt bekymrende, og det kræver, at de nordeuropæiske lande står sammen om sikkerheden i vores nærområde, siger Morten Bødskov.
Krigen i Ukraine er dybt bekymrende, og det kræver, at de nordeuropæiske lande står sammen om sikkerheden i vores nærområde, siger Morten Bødskov. Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Forsvarsminister Morten Bødskov (S) besøger 7-9. juni Island og Færøerne.

Det oplyser Forsvarsministeriet i en pressemeddelelse.

Centralt for besøget er den aktuelle sikkerhedspolitiske situation i Europa og mulighederne for overvågning i Arktis.

Første stop på rejsen er Island. Her vil forsvarsministeren 7. juni holde møde med Islands udenrigsminister, Thordis Kolbrún Reykfjörd Gylfadóttir, og drøfte et styrket forsvars- og sikkerhedssamarbejde mellem Island og Danmark.

Dagen efter holder Northern Group møde i Keflavík i Island. Danmark, Storbritannien, Tyskland, Polen, Holland samt de nordiske og baltiske lande deltager i mødet, hvor de skal diskutere den sikkerhedspolitiske situation i Europa.

Derudover mødes Bødskov med den færøske landsstyremand for udenrigsanliggender, Jenis av Rana. Her vil overvågning af Arktis særligt være på dagsordenen.

Forsvarsminister Morten Bødskov ser et styrket nordeuropæisk samarbejde som en naturlig reaktion på krigen i Ukraine:

”Krigen i Ukraine er dybt bekymrende, og det kræver, at de nordeuropæiske lande står sammen om sikkerheden i vores nærområde. Det er vigtigt at mødes med vores allierede og styrke båndene, for sammen står vi stærkere.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Forsvarsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

Jenis av Rana

Fhv. udenrigs- og kulturminister, Færøerne
cand.med. (Aarhus Uni. 1983)