Om  
Morten Bødskov

Forsvarsministeren på besøg i Letland

Forsvarsminister Morten Bødskov rejser fredag til Letland for at besøge de danske soldater. Besøget sker i forbindelse med velkomstsceremoni for det danske bidrag i landet.

Morten Bødskov (S) deltager fredag i den lettiske velkomstceremoni for det danske bidrag til Nato-styrkerne i landet.
Morten Bødskov (S) deltager fredag i den lettiske velkomstceremoni for det danske bidrag til Nato-styrkerne i landet.Foto: Martin Sylvest/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Fredag 6. maj rejser Morten Bødskov (S) til Letland.

Det skriver Forsvarsministeriet på sin hjemmeside.

Danmark har udsendt 750 soldater i styrkebidrag til Letland, som nu skal underlægges den lettiske brigade og dermed en del af det samlede Nato-bidrag.

”Sikkerhedssituationen i Europa er skærpet markant. Ruslands aggressive invasion af et suverænt land har vist os, hvad en stormagt som Rusland kan gøre ved den europæiske sikkerhedsstruktur. Men det har også vist hvad sammenhold er – i Europa, EU og Nato. Det er derfor vigtigt for mig at ankende vores udsendtes dedikerede indsats,” udtaler forsvarsministeren.

Udover de 750 udsendte soldater i Letland bidrager Danmark også med 225 i Estland. Der er desuden 50 soldater tilknyttet Natos hovedkvarter, Multinational Division North i Adazi.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Bødskov

Erhvervsminister, MF (S)
BA i samfundsfag (Aalborg Uni. 1994)

0:000:00