Freddy Blak dømt for læk i Atea-sag

DOM: Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er blevet dømt for at videregive fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea og Region Sjælland. 

Den tidligere europaparlamentariker og nuværende regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er blevet dømt i den såkaldte Atea-sag. Han skal betale ti dagsbøder á 500 kroner.

Det skriver Jyllands-Posten

I alt er syv personer og Atea sigtet i sagen, der er blevet kaldt en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager. Den handler om, at ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet skal have modtaget middage, rejser og gaver fra it-virksomheden Atea.

Freddy Blak blev i juni 2016 sigtet i sagen for læk af fortrolige oplysninger til Weekendavisen. Han er nu dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

I 2001 blev S-politikeren udelukket af Socialdemokratiet, fordi han ikke ville respektere partiets forbud mod dobbeltmandater. Freddy Blak var dengang valgt til både Næstved Byråd og Europa-Parlamentet.

Han stiftede siden sin egen liste, Blaklisten, og fortsatte i byrådet. I dag sidder han i Regionsrådet i Region Sjælland, hvor han er valgt og genopstiller for Socialdemokratiet. Ved det seneste valg i 2013 blev Freddy Blak valgt med mere end 4.000 personlige stemmer.

Forrige artikel Chefredaktørens bud: Her er der valgspænding i Sydjylland Chefredaktørens bud: Her er der valgspænding i Sydjylland Næste artikel Overblik: Sådan vil regeringen rydde op i regeljunglen Overblik: Sådan vil regeringen rydde op i regeljunglen