Freddy Blak dømt for læk i Atea-sag

DOM: Regionsrådsmedlem i Region Sjælland Freddy Blak (S) er blevet dømt for at videregive fortrolige oplysninger i bestikkelsessagen om it-virksomheden Atea og Region Sjælland. 

Foto: /ritzau/Ole Steen
Kiki Qvistgaard

Den tidligere europaparlamentariker og nuværende regionsrådsmedlem Freddy Blak (S) er blevet dømt i den såkaldte Atea-sag. Han skal betale ti dagsbøder á 500 kroner.

Det skriver Jyllands-Posten

I alt er syv personer og Atea sigtet i sagen, der er blevet kaldt en af danmarkshistoriens største bestikkelsessager. Den handler om, at ansatte i Region Sjælland og Rigspolitiet skal have modtaget middage, rejser og gaver fra it-virksomheden Atea.

Freddy Blak blev i juni 2016 sigtet i sagen for læk af fortrolige oplysninger til Weekendavisen. Han er nu dømt for overtrædelse af straffelovens paragraf 152 stk. 1 ved at have overtrådt sin tavshedspligt.

I 2001 blev S-politikeren udelukket af Socialdemokratiet, fordi han ikke ville respektere partiets forbud mod dobbeltmandater. Freddy Blak var dengang valgt til både Næstved Byråd og Europa-Parlamentet.

Han stiftede siden sin egen liste, Blaklisten, og fortsatte i byrådet. I dag sidder han i Regionsrådet i Region Sjælland, hvor han er valgt og genopstiller for Socialdemokratiet. Ved det seneste valg i 2013 blev Freddy Blak valgt med mere end 4.000 personlige stemmer.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Freddy Blak

Fhv. regionsrådsmedlem (S), Region Sjælland, fhv. MEP
smed (Nakskov Skibsværft 1965)

0:000:00