Frederiksen tager initiativ til officiel undskyldning til Godhavnsdrengene

UNDSKYLD: Statsminister Mette Frederiksen (S) holder sit løfte fra Folkemødet og giver til august Godhavnsdrengene en officiel undskyldning. Det oplyser Statsministeriet i en pressemeddelelse. 

Statsminister Mette Frederiksen (S) holder sit løfte og giver til august Godhavnsdrengene en officiel undskyldning fra staten.
Statsminister Mette Frederiksen (S) holder sit løfte og giver til august Godhavnsdrengene en officiel undskyldning fra staten.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Arp

Valget var kun lige overstået, da Mette Frederiksen (S) på årets folkemøde lovede Godhavnsdrengene og andre børnehjemsbørn en officiel undskyldning som noget af det første, hvis hun blev statsminister. 

Og nu holder den nyvalgte statsminister så sit løfte.

I en pressemeddelelse fra Statsministeriet fremgår det, at undskyldningen vil blive givet ved et arrangement på Marienborg 13. august, hvor Godhavnsdrengene og repræsentanter for andre børnehjemsbørn er inviteret.

"Vi kan ikke ændre det, der er sket. Men vi kan og skal lære af det. Det var ikke børnenes skyld. Det er det aldrig. Derfor er det på høje tid, at vi giver ofrene en undskyldning," siger statsminister Mette Frederiksen (S). 

Vi kan ikke ændre det, der er sket. Men vi kan og skal lære af det. Det var ikke børnenes skyld. Det er det aldrig. Derfor er det på høje tid, at vi giver ofrene en undskyldning.

Mette Frederiksen (S)
Statsminister

Læs også

På Folkemødet lovede Frederiksen også en officiel undskyldning til grønlandske børn, der blev tvunget til at være danske, og de mennesker med handicap, der har lidt overlast i myndighedernes varetægt. 

I pressemeddelelsen fremgår det dog, at regeringen i første omgang "vil igangsætte et nærmere udredningsarbejde for at forstå omfanget af svigt og hvilke persongrupper, der var berørt", inden at man giver en officiel undskyldning fra staten.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Mette Frederiksen

Statsminister, MF, partiformand (S)
master i afrikastudier (Københavns Uni. 2009), ba.scient.adm. i samfundsfag (Aalborg Uni. 2007)

0:000:00