Fremtidens ambassadør: Casper Klynge skal pleje Danmarks interesser i Silicon Valley

NAVNE: Anders Samuelsen har udpeget 43-årige Casper Klynge som Danmarks første digitale ambassadør. Han forlader jobbet som dansk ambassadør i Indonesien.

Et af Anders Samuelsens (LA) første udenrigspolitiske slagnumre var ønsket om, at Danmark skulle have en særlig ambassadør for teknologi og digitalisering.

En ambassadør, som med base i hjertet af den teknologiske udvikling – Silicon Valley – skulle sikre, at Danmark sin diminutive statur til trods var behørigt repræsenteret på tidens vigtigste politiske scene. Og dermed kunne bevare sin status som et af verdens rigeste lande.

Nu er han så fundet.

Fra Jakarta til Silicon Valley
Fremtidens ambassadør hedder Casper Klynge og varetager i dag rigets interesser som dansk ambassadør i Indonesien.

Og ifølge Anders Samuelsen har man fundet den helt rigtige mand.

”Jeg er glad for, at der nu er sat navn på en tech-ambassadør med den helt rigtige profil. Det er afgørende for Danmark, at vi positionerer os bedst muligt i forhold til den hastige teknologiske udvikling i disse år,” fortæller han på Udenrigsministeriets hjemmeside.

Får også kontor i København
Tech-ambassadøren får altså base i Silicon Valley, Californien, men vil samtidig have et globalt mandat til at fremme den teknologiske dagsorden internationalt. Blandt andet forventes han at slå jævnlige smut forbi Danmark. Der etableres således også et nyt sekretariat i Udenrigsministeriet i København.

“Teknologiudviklingen og digitaliseringen er i sin natur global – og den har enorm indflydelse på alle grene af vores samfund,” forklarer Anders Samuelsen til ministeriets hjemmeside og fortsætter:

“Med tech-ambassadøren i spidsen skal vi opdyrke en tættere dialog med et bredt spektrum af tech-aktører  –virksomheder, forskningsinstitutioner, lande, byer, myndigheder og organisationer. Dels for at få en bedre indsigt i udviklingen internationalt. Dels for at fremme danske interesser og værdier i forhold til denne dagsorden.”

Tiltræder efter sommer
Ministeriet beskriver 43-årige Casper Klynge som en mand med bred international erfaring fra Udenrigsministeriet og internationale organisationer. Og pointerer, at han har beskæftiget sig med både udenrigs- og sikkerhedspolitik, udviklingspolitik, eksportfremme og en række sektorpolitiske emner i samarbejde med en bred vifte af ressortministerier såvel som det private erhvervsliv.

Endvidere har han løbende engageret sig aktivt i teknologi- og digitaliseringsdagsordenen.

Casper Klynge tiltræder officielt i sit nye job efter sommerferien.

Forrige artikel Er klimaet 1000 kroner værd på din families kødbudget? Er klimaet 1000 kroner værd på din families kødbudget? Næste artikel Elbæk til landsmøde: Hvem peger Mette egentlig på? Elbæk til landsmøde: Hvem peger Mette egentlig på?