Frivilligrådets formand takker af

Mads Roke Clausen skal fra maj være direktør for Landsorganisationen for sociale tilbud, LOS. Samtidig stopper han som formand for Frivilligrådet. De to positioner er ikke forenelige, mener han. 

”Jeg glæder mig så meget til at komme tilbage som socialarbejder og få jord under neglene igen,” siger Mads Roke Clausen.
”Jeg glæder mig så meget til at komme tilbage som socialarbejder og få jord under neglene igen,” siger Mads Roke Clausen.
Carsten Terp Beck-Nilsson

Frivilligrådets formand stopper. Mads Roke Clausen har fået nyt arbejde som direktør for Landsorganisationen for sociale tilbud, LOS. Og det er uforeneligt med at sidde som ministerielt udpeget formand for den instans, der giver regeringen og Folketinget råd om spørgsmål, der vedrører den frivillige sociale sektor, mener Mads Roke Clausen.

”Jeg synes, der skal være en uafhængighed af sektoren, ligesom det er tilfældet for de økonomiske vismænd. Den uafhængighed har været der, mens jeg har arbejdet med min ph.d. Og den er der ikke længere,” siger Mads Roke Clausen.

1. maj starter han i jobbet som direktør for LOS, der er en medlemsorganisation for sociale tilbud. Og hvis Mads Roke Clausen bliver siddende som formand, risikerer han at anbringe sig i situationer, hvor direktøren Mads og formanden Mads har modstridende interesser. Og det vil han hverken udsætte Frivilligrådet eller LOS for, forklarer han.

”Jeg vil for eksempel skulle søge fondsmidler i konkurrence med nogle af dem, der sidder i Frivilligrådet eller repræsentere rådet i spørgsmål, som LOS har en egen interesse i. Det synes jeg ikke vil være hensigtsmæssigt. Så af respekt for rådet og min arbejdsgiver siger jeg farvel til Frivilligrådet,” siger Mads Roke Clausen.

Jord under neglene 
Mads Roke Clausen har i de seneste tre år skrevet ph.d. om den økonomiske bæredygtighed i den frivillige sociale sektor. Men til sommer er det arbejde afsluttet. Og Mads Roke Clausen skal tilbage og sætte sin nyerhvervede viden i spil som praktiker i sektoren.

”Jeg glæder mig så meget til at komme tilbage som socialarbejder og få jord under neglene igen,” siger han.

Mads Roke Clausen havde ikke regnet med, at han skulle i job så hurtigt. Men LOS er en organisation med en stærk faglighed og en høj specialiseringsgrad, fremhæver han. Så da han så opslaget, var han ikke i tvivl om, at han gerne ville investere sig selv i organisationen.

”De er dygtige og vil gerne blive endnu dygtigere. Den rejse vil jeg gerne med på. Jeg kan virkelig se mig selv være med til at udvikle fagligheden,” siger han.

I første omgang vil Mads Roke Clausen bruge tid på at lytte og lære af medlemmerne. Men en af de tidlige opgaver bliver at udarbejde en ny strategi, da den nuværende udløber i 2021.

Altinget logoCivilsamfund
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget civilsamfund kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00