Gik midt i interview om formandens våbensag: Troels Lund Poulsen afviser at diskutere tillid til Ellemann

Jakob Ellemann-Jensen har givet forkerte informationer til Folketinget, men Troels Lund Poulsen har fortsat tillid til sin sygemeldte formand.  

Der er ikke mere end et par dage siden, at Troels Lund Poulsen kunne præsentere regerings udspil til forsvarsforliget. 
Der er ikke mere end et par dage siden, at Troels Lund Poulsen kunne præsentere regerings udspil til forsvarsforliget. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Selma Hildebrand Frederiksen

Der lød et langt suk fra fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V), da han for rullende kameraer blev spurgt, om han stadig har tillid til Jakob Ellemann-Jensen oven på Altingets afsløringer af Venstre-formandens usande oplysninger til Folketinget i en sag om milliardindkøb af våben. 

“Vi er slet ikke i en diskussion om tillid til Venstres formand. Vi er der, at der er rejst nogle spørgsmål, og det laver vi en redegørelse for. Og jeg er helt tryg ved, at vi nu får sagen belyst, og derfor hører man mig ikke sige noget dårlig eller negativt om Venstres formand,” svarede han og tilføjede:  

“Tværtimod.” 

Kort efter forlod han for rullende kameraer brat de fremmødte journalister foran Forsvarsministeriet, hvor første møde om et kommende forsvarsforlig skulle finde sted.

Læs også

Partier bag Ukraine-fond får indflydelse på redegørelse

Svaret kommer i kølvandet på, at Altinget kan dokumentere, at landets sygemeldte vicestatsminister, Jakob Ellemann-Jensen, har givet forkerte informationer til Folketinget.  

I forbindelse med et milliardindkøb af våben fortalte Ellemann, at myndighederne havde hentet tilbud fra tre forskellige våbenfabrikanter. Men det afviser ét af firmaerne, franske Nexter, over for Altinget.  

Afsløringen kommer efter en række artikler om våbenindkøbet, som Altinget har bragt den seneste uge. Det fik allerede tidligere på ugen fungerende forsvarsminister Troels Lund til at love en redegørelse af sagen. 

Læs også
 

Adspurgt om, hvorvidt dagens nye oplysninger om våbenindkøbet bliver inkluderet i redegørelsen, svarer han:   

“Jeg vil nu lave en bred redegørelse, og det vil jeg også diskutere med de partier, der står bag Ukraine-fonden. De får indflydelse på, hvordan vi får den her sag bedst muligt oplyst, så vi kan få en redegørelse, som giver svar på det, som Folketinget gerne vil have.” 

Han understreger, at han ikke kommer til at kommentere mere på sagen, før redegørelsen ligger klar, og han har været i samråd om sagen.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Troels Lund Poulsen

Vicestatsminister, forsvarsminister, partiformand, MF (V)
Student (Tørring Amtsgymnasium 1995)

Jakob Ellemann-Jensen

Fhv. vicestatsminister og økonomiminister, fhv. partiformand, MF (V)
cand.merc.jur. (CBS 2002)

0:000:00