Om  
Stig Nørskov-Jensen

Grønland får to nye kredsdommere

Efter mere end to års mangel på dommere opfyldes normeringen, som betyder, at sagsbehandlingstiden nedsættes.

Der har været lange sagsbehandlingstider i Grønlands retsvæsen grundet mangel på dommere.
Der har været lange sagsbehandlingstider i Grønlands retsvæsen grundet mangel på dommere. Foto: Emil Helms/Ritzau Scanpix
Kasper Valentin Poulsen

Det er fire år siden, at der blev uddannet kredsdommerkandidater i Grønland, men i år er to nye dommere blevet færdiguddannet og klar til at udfylde de tomme pladser. Det skriver Sermitsiaq.

Eftersom at en af de i alt 12 dommere gik på pension for to år siden, har dommerstanden i Grønland været underbemandet, hvilket har resulteret i lange sagsbehandlingstider.

"Det er det samme, hvis man har et læs jord, der skal flyttes, så vil det tage ti mennesker længere tid end 12. Sådan er det også i retsvæsenet," siger administrerende dommer ved Retten i Grønland Stig Nørskov-Jensen til Sermitsiaq.

Med ansættelsen af de to færdiguddannede dommere, Stine Dana Lynge og Elisabeth Fleicher, er dommerstanden i Grønland oppe på 13 og dermed en enkelt mere end normeringen.

Stine Dana Lynge ser frem til at komme i arbejdstøjet:

"Jeg har store forventninger til mig selv. Man kan altid blive bedre. Og jeg glæder mig til nye udfordringer. Et er at læse, et andet er at bruge den viden i virkeligheden. Der er jo ingen retssager, der er ens," siger hun til Sermitsiaq.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Stig Nørskov-Jensen

Administrerende dommer, Retten i Grønland