Om  
Aki-Matilda Høegh-Dam

Grønlandsk folketingsmedlem tager orlov fra Folketinget

Folketingsmedlem for Siumut i Grønland, Aki-Matilda Høegh-Dam, tager en to ugers pause fra sin post. Hun skal på et 14 dages forløb i USA og er derfor ikke til stede under Folketingets åbning.

Aki-Matilda Høegh-Dam er folketingsmedlem for Siumut i Grønland og formand for Grønlandsudvalget.
Aki-Matilda Høegh-Dam er folketingsmedlem for Siumut i Grønland og formand for Grønlandsudvalget.Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix
Bolette Høj

Aki-Matilda Høegh-Dam, folketingsmedlem for Siumut i Grønland, har valgt at holde to ugers orlov fra sin plads i Folketinget.

Årsagen er, at hun er blevet indstillet til et to ugers program i USA af det amerikanske konsulat i Nuuk. Som en konsekvens af dette træder Markus E. Olsen ind som suppleant i stedet for Aki-Matilda Høegh-Dam i den pågældende periode.

Det skriver det grønlandske medie Sermitsiaq.AG.

Aki-Matilda Høegh-Dams orlov begynder den 22. september, hvilket betyder, at hun ikke vil være til stede under åbningen af Folketinget 3. oktober.

"Hensigten med min orlov er at sikre Siumuts repræsentation under Folketingets åbning," siger Aki-Matilda Høegh-Dam til Sermitsiaq.AG.

Inviteret af det amerikanske udenrigsministerium

Aki-Matilda Høegh-Dam er blevet inviteret af det amerikanske udenrigsministerium til at deltage i det Internationale Besøgslederskabsprogram (IVLP). Programmet giver nuværende og kommende udenlandske ledere mulighed for at opleve USA på tæt hold og opbygge relationer med amerikanske kolleger.

Hun vil deltage i programmet, der fokuserer på aktuelle amerikanske samfunds-, politiske og økonomiske emner, specielt rettet mod unge europæiske ledere.

Grønlands repræsentanter har deltaget i dette program siden år 2000. Deltagelsen i programmet sker gennem nominering fra personale ved amerikanske ambassader.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Aki-Matilda Høegh-Dam

MF (Siumut)
ba.scient.pol.









0:000:00