Om  
Morten Hesseldahl
Hanne Salomonsen

Gyldendals administrerende direktør stopper

Forlaget Gyldendal er på udkig efter en ny administrerende direktør, eftersom Morten Hesseldahl fratræder sin stilling.

Cindy Shummontien Green

Ved udgangen af august fratræder Morten Hesseldahl sin stilling som administrerende direktør hos Gyldendal efter fire år på posten.

Det skriver Berlingske.

Morten Hesseldahl kom til Gyldendal i 2018 for at tilpasse Gyldendal til den digitale virkelighed, men forlagets markedsmæssige og økonomiske udvikling de sidste seks måneder har vist sig at være "dårligere end forventet".

"Der er ingen tvivl om, at moderniseringen har bragt Gyldendal på højde med den digitale virkelighed, men der er desværre heller ingen tvivl om, at de forretningsmæssige resultater ikke er fulgt med, og at flere af de initiativer, der er sat i værk, ikke har levet op til forventningerne," skriver Gyldendals formand, Poul Erik Tøjner.

Derfor har Gyldendals bestyrelse sammen med Morten Hesseldahl besluttet, at der er "behov for et nyt blik på virksomheden." 

Den fratrædende direktør er dog stolt over, at det er lykkedes at indhente det digitale efterslæb og skriver:

"Jeg er glad og stolt over, at det med medarbejderne er lykkedes at etablere en forlagsforretning, der nu står på to sunde udgiverben – et uddannelsesben og et forlagsben – og hertil, at Gyldendal i perioden har indhentet det digitale efterslæb, virksomheden havde. Jeg er meget taknemmelig for det frugtbare og nære samarbejde, jeg i perioden har haft med både kolleger og forfattere."

Gyldendals bestyrelse har allerede igangsat arbejdet med at finde en ny administrerende direktør. I mellemtiden konstitueres Hanne Salomonsen som administrerende direktør fra 1. september. Hanne Salomonsen har indtil nu været direktør hos Gyldendal Uddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Morten Hesseldahl

Fhv. administrerende direktør, Gyldendal, fhv. bestyrelsesformand, Danske Forlag
eMBA (CBS 2009), cand.phil. i filosofi (Købehavns Uni. 1997)

Hanne Salomonsen

Administrerende direktør, Gyldendal
cand.mag. i dansk og lingvistik (Københavns Uni. 2001)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024