Debat

Gymnasieelev: Hvid racisme er det mindste problem, Martin Henriksen

DEBAT: DF's tidligere udlændingeordfører Martin Henriksen vil have et opgør med racisme rettet mod etniske danskere. Men kun at problematisere hvid racisme er komisk, skriver Zenab Al-Hachimi.

Hvorfor Martin Henriksen ikke også problematiserer, at flere og flere nydanskere oplever racisme, er en gåde for gymnasieelev Zenab Al-Hachimi.
Hvorfor Martin Henriksen ikke også problematiserer, at flere og flere nydanskere oplever racisme, er en gåde for gymnasieelev Zenab Al-Hachimi.Foto: /ritzau/Jonas Olufson
Flora Juul Holst
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Zenab Al-Hachimi
18-årig gymnasielev

I en artikel på ditOverblik 29.juli 2019 gør Martin Henriksen det klart, at der i områder og skoler med en større andel af muslimske indvandrere og efterkommere er opstået en såkaldt ”ny-racisme”, hvor etniske danskere oplever en særlig chikane.

Lad mig starte med at påpege, at jeg tager afstand fra enhver form for racisme eller chikane. At etniske danskere har oplevet at blive tilsvinet eller diskrimineret på baggrund af deres hudfarve, etniske baggrund, religion eller andet, er slet ikke noget, der hører til hverken i den arabiske kultur eller i den danske – og i hvert fald ikke i Danmark. Det burde slet ikke være sket.

Jeg er selv muslim, brun og tørklædebærende. Jeg kender alt til racisme og diskrimination, hvilket faktisk er en sørgelig tilkendegivelse. Derfor bliver jeg harm, når jeg læser, at Martin Henriksen påstår, at denne såkaldte ”ny-racisme” angiveligt stammer fra den muslimske kultur og i øvrigt skulle være indgroet i den arabiske kultur.

Fakta
Indlægget er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Debatindlæg kan sendes til [email protected]

Bliver etniske danskere bedt om at skride hjem? 
Sikke en omgang vrøvl. Hverken som araber eller såkaldt ”ghettobeboer” har jeg nogensinde oplevet en ”ny-racisme” rettet mod etniske danskere. Jeg udelukker ikke, at der eksisterer racistiske eller fordomsfulde arabere, men jeg tør vædde med, at man i Danmark vil kunne finde flere, der har oplevet racisme den anden vej rundt.

Jeg har aldrig mødt en etnisk dansker, der har modtaget afvisninger på arbejdsmarkedet, fordi vedkommende skulle være etnisk dansk. Jeg har aldrig oplevet en etnisk dansker, der har fået den klassiske ”skrid hjem til der, hvor du kommer fra”-sætning smidt i hovedet. Jeg har aldrig mødt én etnisk dansker modtage adskillige afvisninger fra boligejere, fordi vedkommende har et danskklingende navn. Er det den racisme, etniske danskere møder, Martin Henriksen?

Jeg udelukker ikke, at der eksisterer racistiske eller fordomsfulde arabere, men jeg tør vædde med, at man i Danmark vil kunne finde flere, der har oplevet racisme den anden vej rundt.

Zenab Al-Hachimi, Gymnasieelev

Nydanskere, der oplever racisme og diskrimination, er stigende. Alene i København oplevede næsten 43 procent af de unge med minoritetsbaggrund diskrimination bare det seneste år. Desværre er det mere udbredt, end man skulle tro.

På fodboldbanerne oplever hver tiende racistiske tilråb. På erhvervsskolerne oplever knap hver tredje praktikkonsulent, at virksomhederne lægger vægt på elevens etniske baggrund.

I et speciale skrevet af to studerende fra Københavns Universitet viste det sig, at hvis man har et mellemøstligt klingende navn, så skulle man sende 52 procent flere ansøgninger end dem med klassiske danske navne for bare at blive indkaldt til en samtale, på trods af at man havde samme kvalifikationer og erfaringer.

Er du indvandrer eller efterkommer fra et ikke-vestligt land, skal du ifølge Danmarks Statistik regne med, at hvis du bliver sigtet, er der 70 procent risiko for, at du bliver sigtet for noget, du aldrig bliver dømt for.

Bekæmp al racisme
Spørgsmålet er ikke, om der eksisterer etnisk profilering. Spørgsmålet er bare: Hvor udbredt er den? Danmark er ikke et racistisk land, men der eksisterer racisme og diskrimination rettet mod minoriteter. Alligevel påpeger Martin Henriksen, at det er etniske danskere, der oplever racisme fra nydanskere.

Læs også

Det er komisk, at lige netop Martin Henriksen fremhæver den racisme, hvide mennesker oplever, men når det kommer til den diskrimination og de fordomme, han og hans parti i flere år har været med til at frembringe rettet mod folk med anden etnisk baggrund, herunder særligt muslimske borgere, så er det tilsyneladende ikke værd at nævne.

Hvordan Martin Henriksen kan modarbejde og aktivt bekæmpe den ene racisme, mens han er med til at frembringe og acceptere den anden racisme, er mig en gåde. Hvad med at bekæmpe al racisme, kære Martin? 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00