Hækkerup ny direktør for landbruget

AFSKED: Justitsminister Karen Hækkerup (S) forlader regeringen. Hun skal være direktør i Landbrug & Fødevarer.

Karen Hækkerup forlader nu Justitsministeriet til fordel for Landbrug & Fødevarer.
Karen Hækkerup forlader nu Justitsministeriet til fordel for Landbrug & Fødevarer.Foto: Claus Bjørn Larsen
Christian Juhl Mølgaard

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er tvunget ud i en ottende rokade i regeringens levetid, da justitsminister Karen Hækkerup nu forlader sit embede.

Hun har takket ja til posten som direktør for Landbrug & Fødevarer, den post fhv. forsvarsminister Søren Gade (V) for nylig forlod. Hun tiltræder sin nye stilling 20. oktober.

"Det har været tre fantastiske år som minister i Helles regering. Helle er en modig og visionær statsminister, som jeg er stolt af at være på hold med. Vi har leveret langsigtede løsninger og mærkbare forbedringer for rigtig mange mennesker, men nu takker jeg af, fordi jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kan sige nej til," siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup har været justitsminister siden 12. december 2013, hvor hun overtog posten fra Morten Bødskov (S). Hun havde indtil da kortvarigt været minister for fødevarer, landbrug og fiskeri siden 9. august samme år.

Hverken hjerne eller hjerte i tvivl
Ved Helle Thorning-Schmidts regeringsdannelse i 2011 blev Karen Hækkerup udpeget som social- og integrationsminister.

Nu lukker jeg endegyldigt bogen som politiker og åbner en ny som direktør i en af Danmarks allervigtigste organisationer.

Karen Hækkerup (S)
Afgående justitsminister

"Jeg glæder mig til at komme tilbage til fødevarebranchen. Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, ihærdighed og moderne tænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter, så da jeg fik tilbuddet om at blive administrerende direktør, var hverken hjerte eller hjerne i tvivl om, at det er det rigtige for mig," siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg vil gerne sige tak til de mange dygtige embedsmænd, jeg har mødt gennem tiden. Ikke kun i Justitsministeriet, men også i Social- og Integrationsministeriet og Fødevareministeriet, og en særlig dybfølt tak til mine to særlige rådgivere Mikkel Boje og Morten Høyer, hvis arbejdsflid og idérigdom igen og igen har imponeret mig."

Hos Landbrug & Fødevarer siger formanden, Martin Merrild, om udnævnelsen:

"Jeg er utrolig glad for, at Karen Hækkerup har sagt ja til at stå i front for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er fremragende til at kommunikere og sætte retning. Hun har via sine mange topposter i politik fået en unik viden og indsigt i, hvordan man skaber politiske resultater. Derfor er Karen Hækkerup den helt rette til at synliggøre, hvordan den samlede fødevareklynge - med de bedst mulige rammevilkår - kan bidrage endnu mere til det danske samfund," siger Martin Merrild i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Karen Hækkerup viste i sin tid som fødevareminister, at hun forstår, hvordan verdens bedste landmænd kan blive endnu bedre og tjene endnu flere penge hjem til det danske samfund. Selv om mange landmænd lige nu har det økonomisk svært, så er det vigtigt at holde fokus på, at fremtiden på lidt længere sigt ikke er så sort, som den har været. Her vil Karen Hækkerup være et kæmpe aktiv for det samlede fødevareerhverv."

Nyt kapitel i livet
Karen Hækkerup selv ser frem til at begynde i jobbet som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer:

"Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, flid og iværksættertænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter. Så da Martin Merrild kontaktede mig om at blive administrerende direktør, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle sige ja," siger hun i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup har siddet i Folketinget siden 2005 og har blandt andet været sit partis forbrugerpolitiske ordfører og retsordfører.

Samtidig med sit jobskifte ønsker hun at nedlægge sit folketingsmandat fra Tårnby-Dragør-kredsen.

"Det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel til mange dygtige og søde mennesker, der har givet mig idéer, gode råd og masser af hjælp, men nu lukker jeg endegyldigt bogen som politiker og åbner en ny som direktør i en af Danmarks allervigtigste organisationer," siger hun i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup er 40 år gammel, har læst historie og er uddannet cand.scient.pol ved Københavns Universitet i 2010.

Hun er gift med folketingsmedlem Ole Hækkerup.

Dokumentation

Blå bog:
Karen Angelo Hækkerup, født 12. juni 1974 i Hillerød.

Medlemsperiode
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Københavns Storkreds fra 13. november 2007.
Folketingsmedlem for Socialdemokratiet i Københavns Amtskreds fra 8. februar 2005 til 13. november 2007.
Kandidat for Socialdemokratiet i Tårnbykredsen fra 2007.
Kandidat for Socialdemokratiet i Amagerkredsen fra 2004 til 2006.

Parlamentarisk karriere
Justitsminister fra 12. december 2013.
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra 9. august 2013 til 12. december 2013.
Social- og integrationsminister fra 3. oktober 2011 til 9. august 2013.
Retsordfører 2007-2011 og forbrugerpolitisk ordfører 2005-2007.

Uddannelse og erhverv
Cand.scient.pol., Københavns Universitet, fra 2000 til 2010.
Bachelor i statskundskab, Københavns Universitet, fra 1995 til 2000.
Historie, Odense Universitet, fra 1994 til 1995.
Gymnasiet, Odense Katedralskole, fra 1990 til 1993.

Tillidshverv
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation 1998-2005. Medlem af bestyrelsen for Hovedstadens Sygehusfællesskab 2001-2005. Medlem af bestyrelsen for Støttecenter mod incest i Danmark 2008-2011.

Kilde: Folketinget


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Karen Hækkerup

Formand, Den Sociale Investeringsfond og Nordic Safe Cities
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

Martin Merrild

Fhv. formand, Landbrug & Fødevarer, fhv. borgmester (V), Struer Kommune
agraøkonom (1977), merkonom

0:000:00