Hækkerup ny direktør for landbruget

AFSKED: Justitsminister Karen Hækkerup (S) forlader regeringen. Hun skal være direktør i Landbrug & Fødevarer.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) er tvunget ud i en ottende rokade i regeringens levetid, da justitsminister Karen Hækkerup nu forlader sit embede.

Hun har takket ja til posten som direktør for Landbrug & Fødevarer, den post fhv. forsvarsminister Søren Gade (V) for nylig forlod. Hun tiltræder sin nye stilling 20. oktober.

"Det har været tre fantastiske år som minister i Helles regering. Helle er en modig og visionær statsminister, som jeg er stolt af at være på hold med. Vi har leveret langsigtede løsninger og mærkbare forbedringer for rigtig mange mennesker, men nu takker jeg af, fordi jeg har fået et tilbud, som jeg ikke kan sige nej til," siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup har været justitsminister siden 12. december 2013, hvor hun overtog posten fra Morten Bødskov (S). Hun havde indtil da kortvarigt været minister for fødevarer, landbrug og fiskeri siden 9. august samme år.

Hverken hjerne eller hjerte i tvivl
Ved Helle Thorning-Schmidts regeringsdannelse i 2011 blev Karen Hækkerup udpeget som social- og integrationsminister.

"Jeg glæder mig til at komme tilbage til fødevarebranchen. Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, ihærdighed og moderne tænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter, så da jeg fik tilbuddet om at blive administrerende direktør, var hverken hjerte eller hjerne i tvivl om, at det er det rigtige for mig," siger Karen Hækkerup i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Jeg vil gerne sige tak til de mange dygtige embedsmænd, jeg har mødt gennem tiden. Ikke kun i Justitsministeriet, men også i Social- og Integrationsministeriet og Fødevareministeriet, og en særlig dybfølt tak til mine to særlige rådgivere Mikkel Boje og Morten Høyer, hvis arbejdsflid og idérigdom igen og igen har imponeret mig."

Hos Landbrug & Fødevarer siger formanden, Martin Merrild, om udnævnelsen:

"Jeg er utrolig glad for, at Karen Hækkerup har sagt ja til at stå i front for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er fremragende til at kommunikere og sætte retning. Hun har via sine mange topposter i politik fået en unik viden og indsigt i, hvordan man skaber politiske resultater. Derfor er Karen Hækkerup den helt rette til at synliggøre, hvordan den samlede fødevareklynge - med de bedst mulige rammevilkår - kan bidrage endnu mere til det danske samfund," siger Martin Merrild i en pressemeddelelse og fortsætter:

"Karen Hækkerup viste i sin tid som fødevareminister, at hun forstår, hvordan verdens bedste landmænd kan blive endnu bedre og tjene endnu flere penge hjem til det danske samfund. Selv om mange landmænd lige nu har det økonomisk svært, så er det vigtigt at holde fokus på, at fremtiden på lidt længere sigt ikke er så sort, som den har været. Her vil Karen Hækkerup være et kæmpe aktiv for det samlede fødevareerhverv."

Nyt kapitel i livet
Karen Hækkerup selv ser frem til at begynde i jobbet som adm. direktør i Landbrug & Fødevarer:

"Som fødevareminister blev jeg imponeret af den kreativitet, flid og iværksættertænkning, der er blandt landmænd og fødevareproducenter. Så da Martin Merrild kontaktede mig om at blive administrerende direktør, var jeg ikke et sekund i tvivl om, at jeg skulle sige ja," siger hun i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup har siddet i Folketinget siden 2005 og har blandt andet været sit partis forbrugerpolitiske ordfører og retsordfører.

Samtidig med sit jobskifte ønsker hun at nedlægge sit folketingsmandat fra Tårnby-Dragør-kredsen.

"Det er selvfølgelig vemodigt at sige farvel til mange dygtige og søde mennesker, der har givet mig idéer, gode råd og masser af hjælp, men nu lukker jeg endegyldigt bogen som politiker og åbner en ny som direktør i en af Danmarks allervigtigste organisationer," siger hun i en pressemeddelelse.

Karen Hækkerup er 40 år gammel, har læst historie og er uddannet cand.scient.pol ved Københavns Universitet i 2010.

Hun er gift med folketingsmedlem Ole Hækkerup.

Forrige artikel Her er Løkkes tale fra åbningsdebatten Her er Løkkes tale fra åbningsdebatten Næste artikel Mette Frederiksen ny justitsminister Mette Frederiksen ny justitsminister
Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

Brostrøm: Vi har en dybt bekymrende alkoholkultur blandt skolebørn

INTERVIEW: Nye tal viser, at danske skolebørn fortsat er europamestre i druk. Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, ønsker et opgør med en usund alkoholkultur. Højere afgifter og aldersgrænser virker, men det er op til politikerne, hvilke værktøjer der skal i brug, siger han.