Helge Adam Møller europamester i golf

MESTERSKAB: Helge Adam Møller (K) vandt i weekenden europamesterskabet i golf for europæiske parlamentarikere og ministre.

Det konservative folketingsmedlem vandt europamesterskabet i golf på den udfordrende bane - over 200 bunkers og knæhøj rough - Seddiner See.

Banen ligger i det historiske område ved Potsdam lige uden for Berlin, hvor forhandlingerne mellem Harry Truman, Winston Churchill og Josef Stalin om Europas fremtid efter Anden Verdenskrig fandt sted.

Et velegnet sted at holde netop et europamesterskab i golf for europæiske politikere.

I en stærk blæst var der ingen af de mange parlamentarikere, der spillede den svære bane helt op til deres normale standard. Men Helge Adam Møller var den, der holdt bedst sammen på sit spil, og dermed slog de andre knap 40 deltagere fra otte europæiske nationer herunder Tyskland, Portugal, Irland med flere. Med titlen som Europas bedste fulgte en halv meter høj sølvpokal, der nu pryder hjemmet i Næstved.

"Jeg er naturligvis stolt af sejren. Der var tale om en bund solid dansk indsats på banen, som krævede fokus og koncentration hele vejen hjem. Selv om spillet ikke på samtlige huller gik op i en højere enhed, var det nok til at bringe mig øverst på sejrsskamlen," siger Helge Adam Møller, der vil fejre mesterskabet på behørig vis med sine to teenagedøtre.

Den konservative europaparlamentariker Bendt Bendtsen blev i øvrigt nummer to i turneringen, hvor også folketingsmedlem Mike Legarth deltog.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Helge Adam Møller

Regionsrådsmedlem (K), Region Sjælland, major, fhv. MF og statsrevisor
premierløjtnant (Gardehusarregimentet 1967)

Bendt Bendtsen

Formand for Synergi, fhv. minister, partiformand, MF, MEP og byrådsmedlem (K), leder af Altingets maritime netværk
HH-enkeltfag i regnskab og driftsøkonomi (Tietgenskolen i Odense 1988), politibetjent (Politiskolen 1978)

Mike Legarth

Stifter, ejer og administrerende direktør i Connection Finans
diplomuddannelse i bestyrelsesarbejde, (INSEAD 2011), diplomuddannelse i ledelse, strategi og innovation (INSEAD 2010), politiassistent (København 1988), sergent (Livgarden 1982), delingsfører UN-Cypern (1981)

0:000:00