Om  
Henrik Appel Esbensen

Henrik Appel takker af i Tuba

Efter ti år i Tuba har Henrik Appel valgt at søge nye græsgange. Han stopper samtidig som souschef på Blå Kors Danmarks hjemløsetilbud i Taastrup.

Henrik Appel og Kronprinsesse Mary ved fejringen af Tubas 20-års jubilæum i 2017.
Henrik Appel og Kronprinsesse Mary ved fejringen af Tubas 20-års jubilæum i 2017.Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Troels Markussen

Landslederen af Tuba, Henrik Appel, stopper i organisationen efter et årti på posten.

Det skriver Blå Kors i en pressemeddelelse.

Tuba er en selvejende organisation under Blå Kors Danmark, der tilbyder gratis hjælp til børn og unge, hvis forældre er stof- eller alkoholmisbrugere. Siden Appel overtog lederskabet i Tuba er antallet af afdelinger vokset fra 12 til 34.

"Min ambition var at skabe synlighed om Tubas sag. Børn fra familier ramt af alkoholmisbrug skal ikke selv stå med ansvaret for deres forældres problemer. De skal ikke kæmpe med senfølger efter en opvækst, der har givet dem ar. Mit ønske har derfor været at få sat Tuba på dagsordenen," udtaler den afgående formand.

Tubas bestyrelse og Blå Kors Danmark takker Henrik Appel for hans markante lederskab.

"Vi vil gerne benytte lejligheden til at sende Henrik Appel en stor og varm tak for hans store engagement og den store indsats, han har ydet for at hjælpe unge, der er vokset op i hjem med misbrug," fortæller Christian Bjerre, der er generalsekretær i Blå Kors Danmark og næstformand for Tubas bestyrelse.

I 2021 modtog 3600 unge mellem 14 og 35 år terapi eller rådgivning i en af Tubas afdelinger. I Tuba arbejder både frivillige og lønnede terapeuter, der foruden terapiforløb tilbyder online rådgivning og aftenarrangementer med undervisning og socialt indhold.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Appel Esbensen

Direktør, Memox, medlem, Velfærdsrådet 
socialrådgiver

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024