Henrik Høegh: Der er kommet mere drilleri i politik

DE AFGÅENDE: Tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V) stiller ikke op til næste folketingsvalg. Vi har stillet ham fem skarpe spørgsmål.

Lise-Lotte Skjoldan

Landmanden og den tidligere fødevareminister Henrik Høegh (V) stiller ikke op til Folketinget ved næste valg. Venstre-manden fortsætter dog i politik i kommunalbestyrelsen på fødeøen Lolland.

Vi har stillet Henrik Høegh fem spørgsmål om tiden i Folketinget.

Hvad er du mest stolt af at have været med til?

"Udformningen af hele Femern-forbindelsen. Forhandlingerne om Femern-forbindelsen startede, da jeg kom i Folketinget i 2007, og vi kæmpede for det brede flertal i Folketinget. Vi fik vores lokale SF'er og den lokale fra Dansk Folkeparti overtalt.

Fakta
DE AFGÅENDE
Op til det kommende folketingsvalg taler Altinget med nogle af de folketingsmedlemmer, som ikke genopstiller. Henrik Høegh er den tredje i rækken.

Se hele listen af afgående folketingsmedlemmer og de to foregående interviews herunder.

Resultatet blev en dobbeltsporet jernbanestation i Holeby. Og vi fik en ny Storstrømsbro. Alt det har vi folketingsmedlemmer fra Lolland-Falster, der har været valgt i otte år, sammen kæmpet om. Og det er lykkedes fantastisk."

Hvad har ærgret dig mest?

"I min tid som fødevareminister var vi nødt til at lave randzoner for at undgå nogle kvælstofreguleringer, som jeg ikke kunne acceptere. Det gjorde det kompliceret for landbruget. Det er det, der har ærgret mig mest."

Hvad er den bedste oplevelse, du som folketingsmedlem har fået?

"At sidde i Kina og snakke med min kinesiske kollega. Han var også landmand. Vi kom til at snakke om hans børn og familie, hvordan han levede, og hvordan det er at være landmand i Kina. Det er da en stor oplevelse for sådan en ganske almindelig landmand som mig at komme til Kina og snakke med en kinesisk kollega. Og så kom jeg helt tæt på og snakkede om dagligdagen, som om jeg sad og snakkede med en kammerat."

Hvordan har politik forandret sig, mens du har siddet i Folketinget?

"Der er mere drilleri nu. I Folketingssalen er der kommet mere "du kan selv være dum"-debat. Det ærgrer mig lidt, at det ikke er i Folketingssalen, at man nærmer sig hinanden i en forhandling. Folketingssalen er kun til politiske markeringer. Og det er blevet værre og mere udtalt."

Hvad skal du lave efter Folketinget?

"Jeg skal være kommunalpolitiker og hjælpe lidt til på det landbrug, som jeg stadig er en del af. Og så er der allerede nogen, der begynder at bekymre sig om, hvad min tid skal gå med, når jeg ikke er folketingspolitiker. De ringer og spørger, om jeg vil være med i en bestyrelse, eller om jeg kan blive formand for det ene og det andet. Så jeg er ikke så nervøs."

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Høegh

Formand, Biogas Danmark
landbruger (Næsgård Agerbrugsskole 1974)

0:000:00