Tidligere SF-rådgiver Henrik Larsen er død

NEKROLOG: Den tidligere særlige rådgiver for to SF-ministre, Henrik Larsen, døde mandag efter kort tids sygdom. Henrik Larsen spillede i en årrække en vigtig rolle i SF bag kulisserne. 

Den tidligere SF-strateg og særlige rådgiver Henrik Larsen er død kun 50 år gammel.

Den triste nyhed kom efter kort tids sygdom, og selvom Henrik Larsen ikke var kendt i den brede offentlighed, vil han blive savnet af mange på Christiansborg og i SF.

Henrik Larsen startede i SF i 2008 som rådgiver i sundhedspolitik og blev senere trukket over i partiets pressetjeneste af sin gamle studiekammerat Claus Perregaard, der dengang var pressechef.

Såvel Perregaard som Henrik Larsen blev vigtige kræfter i ændringen af SF’s profil under Villy Søvndal, hvor partiet skærpede sin værdipolitik og nåede rekordagtig tilslutning.

Henrik Larsen specialiserede sig desuden i sundhedspolitik, og i 2011 blev han særlig rådgiver for Astrid Krag, da den daværende SF’er blev sundhedsminister.

Henrik Larsen og Claus Perregaard mente dog, at SF var alt for eftergivende over for Socialdemokratiet, og begge foretrak derfor Annette Vilhelmsen som ny leder i stedet for Astrid Krag. Deres håb var, at Vilhelmsen ville trække SF ud af Thorning-regeringen. Efter Vilhelmsens valg til SF-formand blev Henrik Larsen fyret som Astrid Krags særlige rådgiver og i stedet ansat i SF's pressetjeneste.

Begejstringen for Annette Vilhelmsen kølnedes dog hurtigt, og efter et halvt år som konstitueret SF-pressechef blev Henrik Larsen rådgiver for daværende transportminister Pia Olsen Dyhr.

Den post havde han, indtil SF forlod regeringen i starten af 2014. Siden har Henrik Larsen arbejdet som selvstændig konsulent, senest har han været ansat som konsulent hos Danske Fysioterapeuter

Henrik Larsen spillede en central rolle på et vigtigt tidspunkt i SF’s historie. Han vil både blive husket for sin knivskarpe analytiske evne og for sin forfriskende, respektløse humor. 

Forrige artikel Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse Åbningsdag: Det ved vi om den nye Hjemrejsestyrelse Næste artikel Ledige indvandrere får mindre aktivering end etniske danskere Ledige indvandrere får mindre aktivering end etniske danskere
Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

Thulesen Dahl: Vi skal have gang i hjemsendelserne

ÅRSMØDE: Hårdere straffe og en ydelse på dagpengeniveau for at passe egne børn i hjemmet er blandt Dansk Folkepartis formands forslag i sin årsmødetale. Her opridser Kristian Thulesen Dahl otte punkter, som partiets politik skal dreje sig om i de kommende år.