Henrik Sass forlader Folketinget og bliver direktør for kapitalfonde

JOBSKIFTE: Socialdemokratiets Henrik Sass Larsen er ny administrerende direktør for brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark. Han forlader Folketinget med udgangen af september.

Henrik Sass Larsen forlader Folketinget for at blive direktør i brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark.
Henrik Sass Larsen forlader Folketinget for at blive direktør i brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark.Foto: Toke Kristiansen/Altinget
Benedicte Gjerding Dahlberg

Efter næsten 20 år som socialdemokratisk folketingsmedlem siger Henrik Sass Larsen officielt farvel til dansk politik. 

Han har nemlig sagt ja til at blive ny administrerende direktør i brancheforeningen for virksomhedsinvestorer i Danmark.

Henrik Sass Larsen tiltræder stillingen 1. januar, men den tidligere gruppeformand for Socialdemokratiet forlader allerede sit parlamentariske virke fra dags dato. 

"Ved årsskiftet tiltræder jeg som ny direktør for DVCA, brancheforening for venture- og kapitalfonde samt business angels. I dag vil således være afslutningen på mit parlamentariske og partipolitiske virke. I stedet vil mine kræfter blive fokuseret på, hvordan vi skaber vækst og nye virksomheder og velstand, og det glæder jeg mig helt usigeligt meget til," skriver Henrik Sass Larsen i et opslag på Facebook.

Erfaring tæller
Henrik Sass Larsen har været medlem af Folketinget siden 1999. I sin politiske karriere har han blandt andet haft poster som gruppeformand, politisk ordfører og statsrevisor. 

Det er Sass Larsens store erfaring, der har sikret ham direktørposten.

"Jeg er meget glad for, at Henrik Sass Larsen har sagt ja til at blive DVCA's nye administrerende direktør. Henriks politiske CV taler for sig selv, og jeg kender ham som et menneske, der er utrolig motiveret for at hjælpe dansk erhvervsliv og ikke mindst iværksættere," siger bestyrelsesformand for brancheforeningen Christian Frigast. 

I juni meddelte Henrik Sass Larsen, at han på grund af sygdom var nødt til at trække sig tilbage fra politik. 4. september offentliggjorde Sass dog, at han vendte tilbage til Christiansborg, og at han nu skulle fokusere på Socialdemokratiets historiske virke. 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024