Henrik Sass Larsen sygemelder sig og bliver ikke minister i en ny regering

SYGEMELDING: Socialdemokratiets gruppeformand har meddelt S-formand Mette Frederiksen, at han ikke længere står til rådighed som minister.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Emma Qvirin Holst

Hvis det lykkes for S-formand Mette Frederiksen at danne en ny regering, bliver det uden partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen (S), på ministerholdet.

Han har nemlig sygemeldt sig selv, og han vil derfor ikke stå til rådighed som minister fremover.

Det oplyser den socialdemokratiske gruppeformand selv på Facebook.

"Jeg tror, de fleste godt har kunnet se, at jeg ikke har haft det så godt. Jeg har gjort alt, hvad jeg kunne, for at kæmpe mig tilbage efter min depression ved årsskiftet, men det er desværre ikke lykkedes for mig. Så jeg må nu sygemelde mig for at kunne blive helt rask igen," skriver han.

Det tegner også til at blive et farvel til Henrik Sass Larsen i dansk politik. I hvert fald efter denne valgperiode, for han vil heller ikke genopstille til Folketinget.

"Jeg har fortalt Mette Frederiksen, at jeg ikke står til rådighed fremover, og har ligeledes orienteret min kreds om, at jeg ikke ønsker at være kandidat længere," skriver han.

I februar fortalte Henrik Sass Larsen i et interview med Politiken, at han var blevet ramt af en depression i oktober 2018. I interviewet sagde han, at han efter to måneder med en daglig psykologsamtale havde fået det bedre og var klar til at blive Danmarks næste finansminister.

Artiklen fortsætter efter Facebook-opslaget

Frederiksen: Det er den rigtige beslutning
Det er en af sine nærmeste sparringspartnere, som Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ikke kan få med sig ind i en ny regering.

Men hun bakker Henrik Sass Larsen op i, at sygemeldingen er den rigtige beslutning.

"Jeg har haft en tæt dialog med Henrik Sass Larsen gennem hele forløbet. Som Henrik selv skriver, har de fleste kunnet se, at han ikke har det godt. Han har forsøgt at kæmpe sig tilbage, og det har jeg og mange andre støttet ham i, men det er desværre ikke lykkedes. Derfor er det også den rigtige beslutning, at Henrik nu sygemelder sig, og jeg håber, at det vil give den ro og den tid, der skal til, for at han kan blive rask," udtaler hun i en pressemeddelelse.

Henrik Sass Larsen er netop blevet genvalgt til Folketinget, men et lavt antal personlige stemmer var tæt på at koste ham genvalget. Han fik 4.017 personlige stemmer, hvilket også er den tredjelaveste vælgeropbakning blandt de nyvalgte socialdemokrater.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Sass Larsen

Adm. direktør, Aktive Ejere, formand, Klasselotteriet, bestyrelsesmedlem, Nordsøenheden
bachelor i HA/forvaltningsstudier (RUC)

0:000:00