Om  
Matilde Kimer
Lars Nørgaard Pedersen
Nils Giversen

Her er de nominerede til Cavlingprisen

Dokumentarister, graverjournalister og en korrespondent er blandt de nominerede til uddelingen af dansk journalistiks fineste hæderspris.

Cavlingkomitéen har offentliggjort de fire nominerede til årets Cavlingpris.
Cavlingkomitéen har offentliggjort de fire nominerede til årets Cavlingpris.Foto: Olafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Krig i Ukraine, et muligt højesteretsjustitsmord på to forældre, en hjemsendt FE-chef og giftig MeToo-kultur på TV 2.

Det er emnerne for de fire projekter lavet af sammenlagt 11 journalister, der er nominerede til årets Cavlingpris.

Prisen er hvert år siden 1945 blevet uddelt til en eller flere journalister, der "i særlig grad har udvist initiativ og talent i løbet af året". Prisen er opkaldt efter Henrik Cavling, der grundlagde Dansk Journalistforbund.

MeToo, FE, Ukraine og omskæringsmystik

Blandt de nominerede er journalisterne bag dokumentaren "MeToo: Sexisme Bag Skærmen" fra Impact TV, TV 2 og Dagbladet Information. Dokumentaren behandler chikanekultur og magtmisbrug på TV 2 igennem en årrække.

Derudover er tre Berlingske-journalister nomineret til prisen for dækningen af af tidligere den FE-chef Lars Findsens hjemsendelse.

"Det er en sag, hvor myndighedernes lukkethed og kildernes frygt for at udtale sig, gør det særligt vanskeligt at få oplysninger frem. Alligevel har de tre journalister fortalt historier, der har ændret billedet af sagen og myndighedernes fremfærd," lyder det blandt andet i indstillingen.

Ydermere er DR-podcasten "Det Levende Bevis" af Frederik Hugo Ledegaard Thim nomineret til den prestigefyldte pris. Podcastdokumentaren afdækker historien om to dansk-somaliske søstre, hvis forældre blev dømt ved Højesteret grundet mistanke om, at forældrene havde fået søstrene omskåret.

Til sidst er DR-korrespondent Matilde Kimer nomineret for din dækning af krigen i Ukraine. I indstillingen beskrives Kimer som "det troværdige ansigt, der forbinder DRs mange brugere med en krig, der kan føles fjern og uvirkelig, men definerer vores tid."

Vinderen af årets Cavlingpris finder sted 6. januar.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Matilde Kimer

Korrespondent, Rusland og Ukraine, DR
journalist

Lars Nørgaard Pedersen

Redaktionschef, Berlingske, forfatter
BA (Nordisk Sprog og Litteratur, Aarhus Uni.), journalist (DMJX 2004)

Nils Giversen

Redaktør, DR Fakta
Journalist (Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, 2004)

0:000:00