Her er embedsmændene, der skal analysere udenrigspolitikken

Seks mandlige og en kvindelig embedsmænd fra fem ministerier og Forsvaret udgør sammen med to repræsentanter for Færøerne og Grønland den analysegruppe, som har fået et år til at analysere den udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation forud for indgåelsen af et nyt forsvarsforlig. 

Andreas Krog

Syv embedsmænd fra en række ministerier samt en embedsmand fra det færøske landsstyre og en embedsmand fra det grønlandske landsstyre udgør medlemmerne af den analysegruppe, som regeringen i sidste uge satte til at udarbejde en faglig analyse af den udenrigs- og sikkerhedspolitiske situation samt identificere de udfordringer og konsekvenser, den kan medføre for hele Kongeriget og Forsvaret.

Arbejdet ledes af ambassadør Michael Zilmer-Johns og er nu sat i gang. Analysen skal indgå i forberedelsen af det næste forsvarsforlig.

Forsvarsministeriet oplyser til Altinget, at medlemmerne af analysegruppen er:

Udenrigsministeriet og Forsvarsministeriet yder sekretariatsbistand til analysegruppen, som vil trække på dansk, grønlandsk, færøsk og international ekspertise blandt andet via en følgegruppe bestående af videnspersoner med særlig indsigt i området fra blandt andet relevante interesseorganisationer, erhvervslivet og forskningsmiljøet.

Offentlig tilgængelig
Dansk Institut for Internationale Studier og Center for Militære Studier vil bidrage med eksterne indspil til analysegruppens arbejde i form af baggrundsdokumenter, som også vil blive offentliggjort. Leder ved Center for Militære Studier Henrik Breitenbauch bistår derudover sekretariatet med faglig sparring.

Analysen ventes afsluttet senest primo 2022 med henblik på at kunne indgå i forberedelsen af det næste forsvarsforlig, der skal løbe fra 2024 og 4-6 år frem i tiden.

I forbindelse med afrapporteringen vil analysen blive gjort offentlig tilgængelig.

{{toplink}}
Læs også









0:000:00