Her er første del af finanslovsaftalen

DOKUMENTATION: Regeringen er enige med DF og S om at give 600 millioner kroner ekstra til kriminalforsorgen. De skal blandt andet gå til et særligt fængsel for udvisningsdømte og til flere fængselsbetjente. Dermed er første del af finansloven på plads.

Der skal bygges et nyt arresthus i hovedstadsområdet med plads til mindst 200 af de farligste kriminelle.

Der skal etableres et særligt arresthus i Ringe Fængsel for kriminelle udlændinge dømt til udvisning.

Antallet af fængselsbetjente skal skrues op med 250 årsværk. Til gengæld skal fængselsbetjentene overtage politiets opgave med at transportere arresterede, så der bliver frigivet ressourcer i politiet.

I alt tilføres kriminalforsorgen 600 millioner kroner over de næste fire år. Pengene dækker kun planlægningen, ikke selve byggeriet af det nye fængsel, som først vil blive opført efter 2021.

Det er hovedelementerne i den delaftale om næste års finanslov, som regeringen netop har indgået med Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet.

”Med aftalen har vi fokus på tryghed og sikkerhed for fængselsbetjentene, og vi får en kriminalforsorg, der er bedre rustet til den tid, der venter,” sagde justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ved præsentationen tirsdag eftermiddag.

Fængselsbetjente oplever vold og trusler
Dansk Folkeparti har i hele forhandlingsforløbet stille høje krav om initiativer i forhold til hjemsendelse af kriminelle udlændinge.

Medlem af retsudvalget Susanne Eilersen (DF) siger, at hun er tilfreds med det, partiet har fået igennem.

”Vi er utroligt glade for aftalen, hvor vores fokus meget har været på de udenlandske kriminelle. Der bliver nu etableret et udvisningsfængsel med kun de basale ting og ingen resocialisering,” siger hun.

Socialdemokratiets retsordfører Trine Bramsen lægger vægt på fængselsbetjentenes arbejdsforhold.

”Vi er rigtigt tilfredse med den her aftale. Det afgørende for os har været, at vi fik flere fængselsbetjente, for der er behov for flere kolleger til de fængselsbetjente, som går rundt derude og oplever en stigende grad af overfald og trusler. Og så er vi også rigtigt glade for, at der bliver frigivet ressourcer hos politiet,” siger hun.

Forrige artikel Opgør i Slagelse kan ende med lodtrækning Opgør i Slagelse kan ende med lodtrækning Næste artikel Flertal af mænd vil give kvinder værnepligt, men kvinderne siger nej Flertal af mænd vil give kvinder værnepligt, men kvinderne siger nej