Her er Kristian Jensens og Lars Løkkes nye roller i Venstre

VENSTRE: Ved et gruppemøde i Venstre torsdag er det blevet besluttet, hvilke opgaver den tidligere formand og næstformand får i folketingsgruppen. Partiet rokerer samtidig på ordførerposter.

Kristian Jensen får "en mere fri rolle" i Venstres folketingsgruppe, og Lars Løkke Rasmussen indtræder som medlem af Udenrigspolitisk Nævn.

Det besluttede Venstre på et gruppemøde torsdag formiddag.

Kristian Jensen og Lars Løkke Rasmussen får dermed ingen ordførerskaber i Venstre.

Det skriver DR.

En fri rolle i Venstre
Det er Kristian Jensens eget ønske ikke at have et ordføreskab for i stedet at kunne have en fri rolle i Venstres folketingsgruppe.

"Jeg har aftalt med Jakob Ellemann, at jeg har en mere fri rolle, hvor jeg bliver brugt på de områder, hvor Venstre har brug for at sætte nogle flere kræfter ind,” siger Kristian Jensen.

Den nye rolle glæder den nyvalgte formand Jakob Ellemann-Jensen, der anser Kristian Jensen for et godt kort i de kommende forhandlingsforløb.

"Det giver mig mulighed for at bruge en vægtig og vigtig brik som Kristian Jensen til at lægge tyngde i de forhandlingsforløb, som vi står over for. Den første gang, hvor jeg har tænkt mig at spille Kristian Jensen, bliver, når vi skal til at tale klimalov," siger Jakob Ellemann-Jensen.

Nye ordfører
Valget af Venstres nye ledelse har yderligere betydet en omrokering af Venstres ordføreskab på sundhedsområdet. 

Tidligere har Sophie Løhde været sundhedsordfører for partiet, men tirsdag blev hun valgt som ny politisk ordfører, hvorfor ordførerskabet nu går til Martin Geertsen. 

Martin Geertsen har tidligere været ordfører for erhvervsskat, men den post overgår nu til Marie Bjerre.

Det oplyser Venstres pressetjeneste til Altinget.

Marie Bjerre har indtil nu været ordfører for bæredygtighed og verdensmål samt SU-ordfører. På grund af Marie Bjerres nye ordførerskab bliver SU-ordførerskabet givet til Ulla Tørnæs.

Ulla Tørnæs er dermed uddannelses- og forskningsordfører samt SU-ordfører.

Forrige artikel Dagens overblik: Regeringen fortæller, hvor pengene til dens prioriteter på finansloven skal komme fra Dagens overblik: Regeringen fortæller, hvor pengene til dens prioriteter på finansloven skal komme fra Næste artikel Se Enhedslistens finanslovsudspil: Højere skat på aktier skal betale for billigere offentlig transport Se Enhedslistens finanslovsudspil: Højere skat på aktier skal betale for billigere offentlig transport