Om  
H.M. Dronning Mary Elizabeth
H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Her er modtagerne af Kronprinsparrets Priser 2021

Kronprinsparret hædrede lørdag aktører inden for kunst, kultur og socialt arbejde. Hovedpriserne gik til Mødrehjælpen og kunstnergruppen Suplerflex, mens RedenUng og Erika de Casier modtog Kronprinsparrets Stjernedryspriser.

Mathilde Brieghel

Kronprinsparret overrakte lørdag aften sine årlige priser, der hædrer indsatser og aktører indenfor kunst, kultur og socialt arbejde.

Den sociale organisation Mødrehjælpen fik Kronprinsparrets Sociale Pris for deres arbejde med sårbare børnefamilier og gravide.

Kronprinsparrets Kulturpris gik til kunstnergruppen Superflex for at bruge deres kunstneriske virke til at løse nogle af samfundets største udfordringer. Eksempelvis arbejder kunstnergruppens projekt SuperRev for at genetablere biodiversitet i havet.

RedenUng, en social indsats, der tilbyder særlig rådgivning for unge, der sugardater, modtog den Sociale Stjernedryspris for sit arbejde. Den Kulturelle Stjernedryspris gik til sanger, producer og sangskriver Erika de Casier.

De to hovedprisvindere modtog en halv million kroner, mens Stjernedrysprismodtagerne hver gik fra aftenen med 100.000 kroner. Kronprinsparrets Priser er blevet uddelt siden 2004 i samarbejde med Bikubenfonden, der indstiftede priserne som en bryllupsgave til parret.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

H.M. Dronning Mary Elizabeth

Dronning af Danmark, grevinde af Monpezat, formand, Mary Fonden
BA i handel og jura (University of Tasmania 1994)

H.M. Kong Frederik André Henrik Christian

Konge af Danmark, greve af Monpezat
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 1995), kommandørkaptajn i søværnet (2004), oberstløjtnant i hæren (2004), oberstløjtnant i flyvevåbnet (2004), kommandør i søværnet (2010), oberst i Hæren og Flyvevåbnet (2010)

0:000:00