H.K.H. Prins Henrik lider af demens

KONGEHUSET: H.K.H. Prins Henrik lider af demens. Kongehuset oplyser, at omfanget af de kognitive svigt er større end forventeligt for Prinsens alder.

Kongehuset meddeler i en pressemeddelelse, at H.K.H. Prins Henrik lider af demens. 

"Diagnosen indebærer en svækkelse af Prinsens kognitive funktionsniveau. Omfanget af de kognitive svigt er ifølge Rigshospitalet større end forventeligt for Prinsens alder og kan ledsages af forandringer i væremåde, reaktionsmønstre, dømmekraft og følelsesliv og dermed også påvirke samspillet med omverdenen," skriver Kongehuset.

Det er Rigshospitalet, der efter et længere udredningsforløb har stillet diagnosen.

Kongehuset oplyser, at Prinsgemalen for fremtiden vil neddrosle sine officielle aktiviteter yderligere. H.M. Dronningen meddelte i sin nytårstale ved årsskiftet 2015/2016, at Prins Henrik ville gå på pension.

Meddelelsen om Prinsgemalens diagnose følger blot en måned efter, H.K.H. meddelte, at han ikke vil begraves sammen med Dronning Margrethe og i et interview med Se & Hør udtalte: "Det er hende [Dronningen, red.], der gør mig til narren".

Dronningen og den resterende kongelige familie udtrykker i pressemeddelelsen ønske om, at Prinsen fremover får ro.

Forrige artikel Overblik: Her er efterårets store EU-slag Overblik: Her er efterårets store EU-slag Næste artikel Statsrevisorer kritiserer kontrol med udskældt energiordning Statsrevisorer kritiserer kontrol med udskældt energiordning