Holder NATO stadig Danmark sikkert?

I denne serie om Danmarks sikkerhedspolitiske trusler ser vi nærmere på, hvor og hvordan NATO påvirker Danmark – og på hvorfor Rusland og NATO så ofte ender med at puste sig op overfor hinanden.

Danske soldater på Tapa Army Base i Estland, under et besøg fra statsministeren 11. september 2020, hvor cirka 200 danske soldater, er udstationeret som en del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Polen og Baltikum.
Danske soldater på Tapa Army Base i Estland, under et besøg fra statsministeren 11. september 2020, hvor cirka 200 danske soldater, er udstationeret som en del af NATO’s fremskudte tilstedeværelse i Polen og Baltikum.Foto: Mads Claus Rasmussen
Siri Marie Munch Schrøder

Helt siden NATO blev oprettet efter anden verdenskrig, har der været uenigheder imellem den vestlige forsvarsalliance og Rusland.

Senest er den uenighed blevet gentaget på grænsen til Ukraine, hvor Rusland opruster, mens ukrainerne beder NATO om hjælp. Et andet sted hvor de to puster sig op over for hinanden er i de baltiske lande.

Her er også danske styrker til stede for at bidrage til at lave en markering overfor den russiske præsident, Vladimir Putin.

I denne første episode af en serie på fem ser vi nærmere på NATO og Danmarks forhold til NATO. General for 1. brigade, Henrik Lyhne, og forsker ved DIIS, Flemming Splidsboel Hansen, er gæster i studiet.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Henrik Lyhne

Brigadegeneral 2016-, chef for 1. Brigade, næstkommanderende i Hærkommandoen
Officer (Hærens Officerskole 1986) m.fl.

0:000:00