Om  
Lisbeth Lintz Christensen
Lars Qvistgaard

Akademikerne får ny formand

Overlæge og formand for Overlægeforeningen Lisbeth Lintz overtager formandsansvaret for organisationen Akademikerne til næste år.

Foto: Joachim Rode
Thor Stefansson Hiis

Når Lars Qvistgaard træder tilbage ved årsskiftet efter de maksimale seks år på posten, kommer Lisbeth Lintz til at stå i spidsen for de 450.000 medlemmer af den akademiske fagbevægelse.

Lintz er overlæge på Holbæk Sygehus og formand for både Overlægeforeningen og Foreningen for Speciallæger. Hun tiltræder som formand for Akademikerne 1. januar 2022 og besidder derfor sine to formandsposter et par måneder endnu.

"Jeg glæder rigtig meget mig til at skulle stå i spidsen for Akademikerne. Samfundet og arbejdsmarkedet er under forandring. Komplicerede udfordringer kræver løsninger baseret på både viden og evnen til at samarbejde. Her har Akademikernes medlemmer en enorm betydning," siger Lisbeth Lintz i en pressemeddelelse

Lars Qvistgaard, som fratræder stillingen efter seks år i formandsstolen, at selvom det er et vemodigt farvel, er han tryg ved udnævnelsen af Lisbeth Lintz som ny formand.

Akademikerne er en paraplyorganisation for 28 faglige organisationer, der organiserer akademisk uddannede i Danmark. Akademikerne repræsenterer per 1. januar 2021 cirka 447.000 medlemmer med en lang videregående uddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lisbeth Lintz Christensen

Formand, Akademikerne
cand.med. (Københavns Uni. 1994), speciallæge i geriatri, speciallæge i intern medicin

Lars Qvistgaard

Direktør, Præsteforeningen, fhv. formand, Akademikerne
cand.jur. (Københavns Uni. 1995), MPG (2015)

0:000:00