Husker du valgperioden, der gik: Det talte vi om i Løkkes regeringsperiode

TILBAGEBLIK: Lars Løkke Rasmussen (V) har endelig udskrevet folketingsvalg. Mens debatterne om Danmarks fremtid nu spidser til, giver Altinget et tilbageblik over de begivenheder, som har formet dansk politik de seneste fire år.        

Placeholder image
Billederne af flygtninge på motorvejen i 2015 blev afsæt til debat om integration og flygtningepolitik, der har været tilbagevendende emner i valgperioden. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix

Nedtællingen til valgdagen er begyndt, og mens valgperioden rinder ud, ser vi tilbage på de begivenheder, der ligger til grund for de politiske diskussioner, der vil komme til at fylde i valgkampen.  

I første kapitel ser vi tilbage på Løkkes første regeringsår, hvor flygtningekrisen, smykkeloven og udflytningen af offentlige arbejdspladser skabte stor debat. Derudover sagde regeringen farvel til Eva Kjer Hansen, der ikke havde tillid fra Konservative, og danskerne sagde nej til at afskaffe retsforbeholdet i EU.

Læs mere om det første år efter valget her: Kapitel 1

(Foto: Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix)

Lars Løkke Rasmussens andet valgår blev præget af politiske begivenheder i den store verden.

Blandt andet startede tovtrækkeriet om Brexit, efter briterne stemte "leave" til EU, og så blev Donald Trump præsident i USA.

Herhjemme så VLAK-regeringen dagens lys, en kageglad integrationsminister blev en international nyhed, og Nye Borgerlige satte for alvor kurs mod Folketinget. Alt dette og meget mere i andet kapitel af fortællingen om valgperioden, der gik: Kapitel 2

(Foto: Bax Lindhardt/Ritzau Scanpix)

tredje kapitel handler det blandt andet om opslidende OK18-forhandlinger, en stor beskæring af Danmarks Radio og et omstridt maskeringsforbud.

Derudover sagde verden goddag til et nyt ikon for klimakampen Greta Thunberg, mens Danmark tog en bedrøvelig afsked med Prins Henrik.

Læs mere om Løkkes tredje regeringsår her: Kapitel 3   

(Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix) 

fjerde og sidste kapitel af fortællingen om Løkkes regeringsperiode blev øen Lindholm for alvor sat på danmarkskortet, Britta Nielsen og Thomas Borgen kom begge i politiets søgelys, og så samlede Klaus Riskær Pedersen og Rasmus Paludan underskrifter nok, til at deres partier blev opstillingsberettigede til valget.

De kan nu drømme om at komme ind i folketingssalen, hvor en baby i foråret stjal internationale overskrifter efter at være blevet udvist af folketingsformanden.

Få det hele med her: Kapitel 4    

(Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget) 

Politik har aldrig været vigtigere
Få gratis nyheder fra Danmarks største politiske redaktion
Ved at tilmelde dig Altingets nyhedsbrev, accepterer du vores generelle betingelser