Hvem vidste hvad, da politiet ringede til minkavlerne?

Minkkommissionen har skiftet fokus, og er nu i gang med at undersøge det såkaldte actioncard. Hvem bestemte, hvad der skulle siges, da politiet ringede til minkavlerne, efter beslutningen om at alle mink skulle aflives? Det handler dagens Altinget Ajour om.

Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Henrik Axel Lynge Buchter

Minkkommissionen har ikke kun fokuseret på, hvem der fik tilsendt hvilke SMS’er, og hvem der sagde hvad til det møde, hvor beslutningen om at aflive minkene blev truffet.

Nu er fokus i stedet rettet mod det actioncard, som de folk fra politiet, der ringede ud til minkavlerne, gjorde brug af.

I afhøringerne er det kommet frem, at forfatteren var en underordnet medarbejder, som var blevet udlånt til Rigspolitiet fire dage inden, han fik til opgave at skrive actioncardet – en opgave han brugte 45 minutter på.

Spørgsmålet er nu, om politiet pressede for meget på for at få aflivet minkene, i forhold til hvad der var hjemmel til i lovgivningen?

Altingets fødesvareredaktør, Andreas Arp, forklarer om den sag i dagens udgave af Altinget Ajour, hvor han også ser frem imod afhøringerne, der venter i slutningen af denne uge.


Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024