I dag skal lærerne finde Bondos afløser: Mød de tre kandidater til formandsposten her

FORMANDSVALG: Onsdag skal Danmarks Lærerforening finde afløseren til Anders Bondo Christensen. Mød de tre kandidater til posten her.

Nu skal det afgøres.

Efter nogle intense uger med medlemsdebatter, vælger- og kredsmøder og valgkamp er tiden kommet.

Danmarks Lærerforening skal onsdag finde afløseren for Anders Bondo Christensen, der forlader formandsposten efter 18 år.

Anders Bondo Christensen meldte sin afgang den 11. august i kølvandet på, at Danmarks Lærerforening og KL præsenterede en aftale om lærernes arbejdstid.

Siden meldte i alt fire kandidater sig til posten, men i sidste ende trak Pia Henriksen sig fra feltet på grund af sygdom.

Få overblikket over de tre kandidater, der skal til valg under lærerforeningens kongres:

Kandidat: Gordon Ørskov Madsen
Gordon Ørskov Madsen er inkarnerede østjyde med fagforeningsarbejde i årene. Han er manden med blikket for detaljen og fællesskabet i baghovedet i alt, hvad han foretager sig.

Som formand for Danmarks Lærerforening ønsker han at arbejde for en fagforening, hvor medlemmerne bliver inddraget noget mere. Han ønsker at gøre brug af det, han selv kalder fagforeningens ”idebank.” og give mere arbejdsfrihed til lærerne.

Læs eller genlæs vores portræt af Gordon Ørskov Madsen her

Kandidat: Morten Kvist Refskov
Morten Kvist Refskov er kandidaten med det retoriske talent, der er struktureret helt ud til fingerspidserne.

Som formand for Danmarks Lærerforening vil han arbejde for at lærergerningen og folkeskolen bliver omgærdet af større anerkendelse og respekt. Han ønsker en fagforening, hvor alle er i øjenhøjde, og som har ry for at være lyttende i forhandlingsøjemed.

Læs eller genlæs vores portræt af Morten Kvist Refskov her

Kandidat: Anders Liltorp

Anders Liltorp er læreren og lokalpolitikeren, der beskrives som roligheden selv i et forhandlingslokale.

Han er passioneret og har store tanker om Danmarks Lærerforenings fremtid.

Som formand for Danmarks Lærerforening vil han arbejde for, at det er en fagforening for hele faget og for alle medlemmer. Han ønsker at arbejde for et nyt syn på lærerne, hvor de bliver set som de eksperter i børn og undervisning, de i hans øjne er.

Læs eller genlæs portrættet af Anders Liltorp her

Forrige artikel SF-profil bliver næstformand i EUs nye skattesnydsudvalg SF-profil bliver næstformand i EUs nye skattesnydsudvalg Næste artikel Opsigtsvækkende fælles udspil lægger presset for en sundhedsreform over på regeringen  Opsigtsvækkende fælles udspil lægger presset for en sundhedsreform over på regeringen 
Konservatives fremgang sker på bekostning af V

Konservatives fremgang sker på bekostning af V

VÆLGERNE VANDRER: Næsten ni ud af ti af Konservatives nye vælgere satte kryds ved Venstre ved sidste folketingsvalg. Det viser en ny analyse af, hvordan vælgerne er vandret siden valget i juni 2019.