I tvivl om, hvem du skal stemme på til folketingsvalget? Tag Altingets test

KANDIDATTEST: Hvilken kandidat er du mest enig med til folketingsvalget 2019? Det kan du nu få svar på i Altingets nye kandidattest.

Arkivfoto.
Arkivfoto. Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Redaktionen

Tag Altingets kandidattest til folketingsvalget 2019 lige her.

Folketingsvalget nærmer sig med hastige skridt, og det er et spørgsmål om tid, før du skal i stemmeboksen for at sætte et kryds.

Men hvem skal have din stemme? Prøv Altingets kandidattest, hvor du kan se, hvilke politikere du er mest enig med.

Testen består af 30 udsagn, som du skal forholde dig til. Bagefter kan du sammenligne dine svar med de folketingskandidater, der er opstillet i din valgkreds.

”Meningen med kandidattesten er at hjælpe vælgerne med at navigere i de politiske argumenter i valgkampen og blive mere afklaret, inden de sætter deres kryds,” siger Altingets chefredaktør, Jakob Nielsen, og tilføjer:

”Kandidattesten er ikke en sandhedsmaskine, men et nyttigt demokratisk redskab til at lære kandidaterne og deres holdninger at kende forud for valgdagen. Testen giver også mulighed for at se den stemmeseddel, man får i hånden på valgdagen, og for at lære de enkelte kandidater bedre at kende med kandidatens egne ord.”

Mange års erfaring med kandidattest
Altinget har lavet kandidattest til alle folketingsvalg i Danmark siden 2001 og har derfor hele 18 års erfaring med udviklingen af testen.

”Altinget var først med kandidattest i Danmark, og vi arbejder hele tiden med eksperter, vælgere og kandidater for at gøre testen så nuanceret som muligt,” siger Jakob Nielsen.

Testen er også blevet videreudviklet siden folketingsvalget i 2015. Foruden et nyt design kan du denne gang i kandidattesten markere, hvis et af spørgsmålene er særligt vigtigt for dig, ligesom du også har mulighed for at springe et spørgsmål over, hvis du ikke har nogen holdning til det.

Kandidattesten bliver udviklet af Altinget i samarbejde med DR. Altinget er derudover også i fuld gang med at forberede både en svensk og en norsk udgave.

”Altingets kandidattest er forhåbentlig snart Nordens største,” siger Jakob Nielsen.

Klik på billedet for at tage testen eller lige her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion