Om  
Dorte Lange

Ingen bestyrelsespost til DLF

En bestyrelsespost i den verdensomspændende lærerorganisation Education International (EI) lykkedes ikke for Dorte Lange i denne omgang.

Sara Ridder

Næstformanden i Danmarks Lærerforening Dorte Lange var den danske kandidat til en af pladserne i EI’s bestyrelse, men trods mange stemmer, var det ikke tilstrækkeligt til at besætte en af de 26 pladser i bestyrelsen.

Dorte Lange har været næstformand i Danmarks Lærerforening siden 2011 og sidder i foreningens europæiske regions styrelse. Om hvorfor hun ikke fik bestyrelsesposten, siger hun:

 "'Size matters' i det internationale arbejde, og de amerikanske, svenske og norske lærerforeninger betaler meget kontingent til EI. Det sætter dagsordenen i forhold til, hvem der får den endelige indflydelse, og de svenske og norske lærereorganisationer beholdt deres pladser i styrelsen," skriver Dorte Lange i et blogindlæg på folkeskolen.dk.

Education International har 30 millioner uddannelsesansatte fra 400 organisationer i 170 lande over hele verden samlet i organisationen, der dermed er verdens største faglige organisation. Bestyrelsen blev valgt til EI’s verdenskongres i Canada, der afholdes i disse dage.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Dorte Lange

Moderator, skribent og journaliststuderende, vicepræsident, den europæiske lærerforening Etuce, fhv. næstformand, Danmarks Lærerforening
lærer (Aalborg Lærerseminarium 1995)

0:000:00