Støjberg har fået ny kommunikationschef

JOBSKIFTE: Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs (V) tidligere ministersekretær er blevet ny kommunikationschef i selvsamme ministerium.

Udlændinge- og Integrationsministeriet har kigget i egne rækker, da stillingen som kommunikationschef skulle besættes.

Fremfor at hyre en fra medieverdenen er valget faldet på udlændinge- og integrationsminister Inger Støjbergs tidligere ministersekretær Sofie Odgaard, der tiltrådte 7. maj.

31-årige Sofie Odgaard kom fra en stilling som specialkonsulent i Udlændinge- og Integrationsministeriet, som hun har bestridt, siden hun i november stoppede som Inger Støjbergs ministersekretær efter lidt mere end to år på posten.

Den nye kommunikationschef kommer fra embedsværket og har ingen umiddelbar medieerfaring. Før tiden i Udlændinge- og Integrationsministeriet har Sofie Odgaard arbejdet som henholdsvis ministersekretær, assisterende ministersekretær og fuldmægtig i det daværende Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter, hvor Socialdemokratiets Carsten Hansen var minister fra 2011 til 2015.

Hun er uddannet cand.scient.adm fra Roskilde Universitet og har i løbet af sin studietid arbejdet i Søfartsstyrelsen og Udenrigsministeriet.

Tager over efter medieerfaren kommunikationschef
Sofie Odgaard overtager stillingen fra Mia Tang, der sagde stop i februar. Hun begrundede sin afsked med, at hun trængte til at prøve noget nyt efter to et halvt år som kommunikationschef.

"Hold kæft, en uge! Det blev ugen, hvor jeg sagde op. Havde ikke umiddelbart andet på hånden, men efter 2 1/2 år som Støjbergs pressechef trænger jeg til at prøve noget nyt. Så tirsdag sagde jeg stop," skrev hun på Facebook.

Mia Tang blev dog tilbudt et andet job to dage senere hos kommunikationsbureauet Lindskov, hvor hun startede efter påske.

Modsat Sofie Odgaard havde Mia Tang en del medieerfaring, inden hun blev pressechef for Inger Støjberg. 

Før hun blev ansat i Udlændinge- og Integrationsministeriet, har hun blandt andet slået sine folder som presse- og kommunikationsansvarlig for borgmesteren og kommunaldirektøren i Roskilde Kommune og været politisk redaktør hos TV 2-Regionerne.

Forrige artikel Børns organisationer går ind for flere bortadoptioner, men socialpædagoger og EL siger nej Børns organisationer går ind for flere bortadoptioner, men socialpædagoger og EL siger nej Næste artikel Forældre tvinges til at sende handicappede unge på døgninstitution Forældre tvinges til at sende handicappede unge på døgninstitution