Inger Støjberg melder ud: Jeg stiller op som næstformand i Venstre

KANDIDAT: Venstres retsordfører, Inger Støjberg, melder sig nu officielt ind i kampen om at blive partiets nye næstformand.

Inger Støjberg bakker "110" procent op om Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand.
Inger Støjberg bakker "110" procent op om Jakob Ellemann-Jensen som ny Venstre-formand.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Jeppe Sahlholdt

Når Venstre 21. september holder ekstraordinært landsmøde, bliver det med Inger Støjberg som kandidat til næstformandsposten.

”Jeg har besluttet mig for at stille op som næstformand for Venstre,” siger Inger Støjberg til Skive Folkeblad.

Det sker, efter at Jakob Ellemann-Jensen har meldt sig på banen som formandskandidat i partiet.

Inger Støjberg bakker ”110” procent op om Jakob Ellemann-Jensen som formand.

”Han bliver den helt rigtige formand. Alle kan se, at Venstre har været igennem en svær tid med uro og fløjdannelser. Og jeg ved, at der i alle dele af Venstre nu er et ønske om samling og om at komme positivt videre,” siger Inger Støjberg til sin lokalavis.

Enig i at droppe SV-regering
Jakob Ellemann-Jensen sagde tirsdag aften, at han og Inger Støjberg tilsammen vil favne bredere, end hvis han stod alene.

Det er Inger Støjberg enig i:

”Jakob og jeg har hver vores erfaringer og hver vores måde at gå til tingene på. Vi skal sammen skabe plads til øst/vest og by/land i partiet. Vi er ikke ens. Det er en styrke," siger hun til Skive Folkeblad.

Den tidligere udlændinge- og integrationsminister bakker også op om den nye kurs, Ellemann lægger op til: at droppe den idé om en SV-regering, som Løkke lancerede i valgkampen, og i stedet gå efter at samle de borgerlige partier.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion










0:000:00