Israelske soldater vinder fredspris

Breaking the Silence, en organisation af tidligere israelske soldater, hædres med en frihedspris i København.

Tidligere israelske soldater, der bryder tavsheden, er blevet hædret med en pris i København. Organisationen Breaking the Silence modtager PL-Fondens Frihedspris af Højesteretspræsident Poul Søgaard, der er formand for PL-Fondens bestyrelse. Det skriver Folkekirkens Nødhjælp i en pressemeddelelse.

Siden 2004 har organisationen Breaking the Silence udgivet tidligere israelske soldaters personlige beretninger om deres værnepligt i de besatte palæstinensiske områder og de menneskerettighedskrænkelser, de der har været vidne til. Organisationen er partner med Folkekirkens Nødhjælp, og Antony Grange, der er landedirektør for Folkekirkens Nødhjælp i Israel og Palæstina, fortæller, at man er imponeret over de mange års arbejde for at belyse virkeligheden i de besatte palæstinensiske områder.

Frihedsprisen er givet af PL-fonden, der blev stiftet af modstandsmand Poul Lauritzen i 1984, og ifølge fonden støtter den ”personer og organisationer, der med udgangspunkt i FN’s menneskerettighedskonvention, kæmper for at styrke menneskerettigheder globalt og lokalt.”

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00