Om  
Jacob Aarup-Andersen

ISS topchef og tidligere kronprins i Danske Bank gør comeback i svensk storbank

Direktør i ISS og tidligere bankdirektør i Danske Bank Anders Aarup-Andersen gør klar til igen at træde ind i toppen af finansverden som en del af bestyrelsen i den svenske finanskoncern SEB. 

Ghita Nidam Møller

I 2020 forlod Anders Aarup-Andersen bankverden og tiltrådte som administerende direktør i rengøringskoncernen ISS efter en skuffende affære i jagten på posten som topchef og dernæst en post lige hælene på Thomas Borgens arvtager.

Nu tager han revanche med en stol i vente i Sveriges storbank SEB. Det fremgår af bankens indkaldelse til generalforsamling.

Han vender dermed tilbage til toppen af finansverden efter, at han i 2018 fik en våd klud i hovedet af Finanstilsynet, der ikke godkendte den dengang 40-årige økonomidirektørs indstilling til at indtage tronen som topchef i Danske Bank.

Det skyldtes, at Finanstilsynet vurderede, at han var for uerfaren til at løfte den store genoprejsningsopgave for landets største bank i kølvandet på den skandaleramte Thomas Borgens exit og rækken af hvidvasksager.

Anders Aarup-Andersen måtte i stedet se til, mens Chris Vogelzang overtog roret, og han selv måtte nøjes med jobbet som direktør for den danske bankforretning. Han blev dernæst betragtet som bankens kronprins frem til 2020, hvor han forlod Danske Bank til fordel for ISS.

Der har han det seneste halvandet år opbygget erfaring som administrerende direktør og sideløbende bestredet posten som bestyrelsesformand i Forsikringsselskabet Danica og i Danica Pension. Det kan han nu sætte i spil i den svenske storbanks bestyrelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Jacob Aarup-Andersen

Adm. direktør, Carlsberg, bestyrelsesmedlem, SEB
cand.polit. (Københavns Uni. 2002)









0:000:00